Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve dvaceti letech mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody

ZLÍNSKO: Násilníkem hned po skončení střední školy? 

Obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež, zločinu vydírání, přečinu nedovolené ozbrojování a přečinu porušování domovní svobody si od policejní komisařky vyslechl teprve dvacetiletý, dosud netrestaný, muž z Holešova. Poslední červencovou noc loňského roku společně se dvěma kumpány násilím vnikl do bytu na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně, několikrát udeřil pěstmi probouzejícího se osmatřicetiletého obyvatele bytu cizí národnosti a společně odcizili jemu a jeho spolubydlícímu peníze a elektroniku za téměř dvě stě tisíc korun. Před odchodem okradenému muži pohrozili, že pokud někomu něco řekne, vrátí se a zastřelí ho. Nakonec muže jeden z nich praštil pistolí do hlavy a z bytu odešli.

Napadeného muže probudil soused, který mu ráno bouchal na okno. Jakmile uviděl v bytě spoušť, přivolal policii. Policisté ke zjevně zraněnému muži zavolali záchranáře, kteří ho převezli do nemocnice. Rozplétání celého případu dalo zabrat i zkušeným kriminalistům. Vodítkem bylo pouze to, že napadený muž nyní již obviněného, velmi mladého, útočníka poznal. Policisté z pohotovostního a eskortního oddílu mladíka po pár hodinách zadrželi v bytě jeho přítelkyně a odvezli ho do policejní cely. Ten však zpočátku zapíral a kriminalisté museli získat velké množství důkazů. Nakonec se jim podařilo vypátrat důležité informace, díky kterým ztotožnili i další viníky.

Jejich prověřování nadále pokračuje, jeden z nich si totiž momentálně odpykává trest odnětí svobody za jiný trestný čin. Ve věznici v zahraničí je za násilný trestný čin v současné době také napadený cizinec.

Obviněnému muži hrozí za čtyři trestné činy až desetiletý trest odnětí svobody.

4. září 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem