Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Ve čtvrtek zavítá do Jablonce nizozemský fotbalový klub

JABLONEC NAD NISOU - V rámci Evropské konferenční ligy sehraje ve čtvrtek večer Jablonec nad Nisou fotbalový zápas proti Nizozemí. Připraveni jsou i policisté. 

AKTUALIZACE ze dne 25. 11. 2021

Včera ve večerních hodinách v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice proběhlo  fotbalové utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy UEFA mezi celky FK Jalonec a AZ Alkmaar. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 2650 diváků – z toho 300 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako vysoce rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na den jeho konání bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a okolí.

Do tohoto bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Všem policistům zařazeným do opatření se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i ve městě. V rámci tohoto opatření policisté nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku. 


25. 11. 2021
nprap. Adéla Maňasová

Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje
tel: 606 831 427
----------------------------------------------------------

Ve čtvrtek 25. listopadu 2021 se od 21:00 hodin odehraje v Jablonci nad Nisou mezinárodní fotbalové utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy UEFA mezi celky celky FK Jablonec a AZ Alkmaar.

Vzhledem k tomu, že lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných fanoušků může dojít k narušení veřejného pořádku,  bylo fotbalové utkání policisty vyhodnoceno jako vysoce rizikové. Potřebné policejní síly budou dohlížet a monitorovat dění jak před zahájením utkání, v jeho průběhu, tak i po jeho ukončení.

Na dopravní obslužnost, ale i na zajištění veřejného pořádku budou dohlížet policisté z dopravní a pořádkové služby Územního odboru Jablonec nad Nisou, ale také jednotky z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a jednotky z jiných krajských ředitelství. Situaci budou monitorovat kriminalisté, připraveni budou psovodi či členové antikonfliktního týmu. V případě vážného narušení veřejného pořádku budou připraveni také policisté krajské pořádkové jednotky nejen z Libereckého kraje, ale také z krajských pořádkových jednotek Středočeského a Pardubického kraje. Na veřejný pořádek bude také dohlížet Městská policie Jablonec nad Nisou a na samotném stadionu bude v hojném počtu zastoupena pořadatelská služba. Kromě policejních sil bude situaci v okolí stadionu sledovat i speciální mobilní monitorovací vůz, díky kterému bude možné včas reagovat na vzniklé protiprávní jednání, ať už přesupkového či trestního charakteru.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech k tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení a zároveň, aby respektovali pokyny policistů. 

Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která budou platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se tato opatření dotknou, aby je respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni.


24. 11. 2021
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem