Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Ve čtvrtek tři nehody

PELHŘIMOVSKO: Zledovatělá vozovka řidičům dělala problémy.  

Pelhřimovsko - Krátce po 10,00 hodině se stala kolize přímo v Pelhřimově. Řidič nákladní soupravy složené z tahače a návěsu jel po silnici I/34 ve směru od Humpolce na Myslotín v levém jízdním pruhu. V ulici Průběžná při přejíždění z levého jízdního pruhu do pravého, přehlédl vozidlo Renualt Megane, které jelo v uvedeném pruhu souběžně s nákladní soupravou. Došlo k bočnímu střetu obou vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda byla vyčíslena na 75 tisíc korun.
 
K další nehodě došlo před polednem. Řidič vozidla peugeot jel po silnici III. třídy od Krasíkovic na Radětín. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou
nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména stavu a povrchu vozovky, na zledovatělé vozovce dostal s vozidlem smyk, přejel přes střet vozovky a střetl se s protijedoucím autobusem. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.
 
 
Krasíkovice-Radětín 30.12.10.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Třetí nehoda se stala po 13,00 hodině na Humpolecku. Řidič autobusu Mercedes Benz jel po silnici III. třídy ve směru od Kaliště na obec Podivice. Při míjení se s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia neodhadl boční odstup od protijedoucího vozidla a došlo ke střetu. Řidič octavie najel s vozidlem vpravo částečně na vyhrnutý sníh, kde po střetu s autobusem následně narazil do vzrostlého stromu. v době nehody byli v autobuse dva cestující. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 31 tisíc korun.
 
 
por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
31. prosince 2010

 

 

vytisknout  e-mailem