Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Včerejší tragické nehody

si vyžádaly čtyři smrtelná zranění ve východočeském regionu 

 

Královéhradecko - Dne 24. července 2008 v 07:19 došlo na silnici I. třídy č. 33 u Smiřic k tragické dopravní nehodě. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozidla zn. Volvo je podezřelý, že přejel do protisměrné části vozovky, kde bočně narazil do nákladního vozidla zn. Daf s návěsem. Za touto soupravou jelo osobní vozidlo zn. Nissan Almera, do jehož boku rovněž řidič volva narazil. Vlivem střetu najelo vozidlo zn. Daf s návěsem do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím dodávkovým vozidlem zn. Fiat Ducato. Nákladní souprava skončila po střetu v pravém silničním příkopu ve směru na Hradec Králové. Vozidlo zn. Nissan Almera bylo vlivem nárazu přetočeno na pravý bok a odhozeno do pravého silničního příkopu ve směru jízdy na Jaroměř. Zde se převrátilo zpět na kola. Při dopravní nehodě utrpěl 61letý řidič z vozidla zn. Fiat Ducato smrtelné zranění. Řidič nákladní soupravy byl zraněn lehce. Ke zranění jiných osob nedošlo.

U řidiče osobního vozidla zn. Volvo, který z místa dopravní nehody utekl, nebylo možno vyloučit na místě dopravní nehody případný alkohol. U řidiče nákladní soupravy byl alkohol vyloučen na místě dechovou zkouškou. Téhož dne v odpoledních hodinách (cca ve 14:00) se řidič volva dostavil na Policii ČR, Obvodní oddělení ve Dvoře Králové nad Labem, kde byl u něho dechovou zkouškou alkohol vyloučen. Dále byl vyzván k lékařskému vyšetření spojeném s odběrem krve, kterému se dobrovolně podrobil. Muž byl poté převezen na Okresní ředitelství Policie ČR v Hradci Králové.

Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Na vozidle zn. Volvo vznikla škoda cca 180 tisíc korun, na vozidle zn. Daf ve výši cca 550 tisíc korun, na návěsu tohoto vozidla ve výši cca 400 tisíc korun. Na vozidle zn. Fiat Ducato vznikla škoda cca 200 tisíc korun, na vozidle zn. Nissan Almera ve výši cca 120 tisíc. /viz foto Policie ČR "24.7.HK..."/


Královéhradecko - Dne 24. července 2008 v 16:40 došlo na silnici II. třídy č. 298 v katastru obce Ledce k tragické dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla zn. BMW zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění levotočivé zatáčky dostal smyk. Vozidlo přejelo do protisměru, kde se bočně střetlo s protijedoucím osobním vozidlem zn. Škoda Fabia. Při nehodě utrpěl 22letý řidič z vozidla zn. BMW i jeho 20letá spolujezdkyně smrtelné zranění. Třiatřicetiletý řidič a 35letý spolujezdec z fabie utrpěli těžká zranění a byli převezení do nemocnice. Alkohol byl u řidiče fabie vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda na vozidle zn. BMW činí cca 90 tisíc korun, na vozidle zn. Škoda Fabia ve výši cca 200 tisíc korun. /viz. foto Policie ČR "24.7.Ledce..."/


Pardubicko – Dne 24. července 2008 v 11:42 došlo v obci Holice na nám. T.G.M. k tragické nehodě. Řidič nákladního vozidla zn. Daf s návěsem zn. Humbaur, jedoucí po silnici I. třídy č. 35 ve směru od Hradce Králové na Vysoké Mýto, zastavil své vozidlo před vyznačeným přechodem pro chodce a dával přednost chodcům, kteří šli z pravé strany. Se soupravou se poté rozjel a pravděpodobně přehlédl z levé strany na přechodu jdoucí chodkyni. Došlo ke střetu, při kterém utrpěla 51letá žena smrtelné zranění. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda činí 1 tisíc korun.


Odkazy do noveho okna

24.7.HK1

24.7.HK1 

Detailní náhled

24.7.HK2

24.7.HK2 

Detailní náhled

24.7.HK3

24.7.HK3 

Detailní náhled

24.7.HK4

24.7.HK4 

Detailní náhled

24.7.HK5

24.7.HK5 

Detailní náhled

24.7.Ledce1

24.7.Ledce1 

Detailní náhled

24.7.Ledce2

24.7.Ledce2 

Detailní náhled

24.7.Ledce4

24.7.Ledce4 

Detailní náhled

24.7.Ledce5

24.7.Ledce5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem