Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Včerejší akce má konkrétní výsledky

V rámci včerejší kontrolní akce zajistili policisté cizinecké policie v sídle společnosti v Praze 6 celkem 85 osob podezřelých z protiprávního jednání. 

Od chvíle, kdy byly tyto osoby předvedeny na služebnu pražské cizinecké policie, se policisté snažili prošetřit a zadokumentovat jejich jednání v co nejkratší možné době. Zde je nutno zmínit, že správní řízení jako takové je velice složitý a administrativně náročný úkon.

Do včerejších pozdních večerních hodin řešili policisté situaci stran prvních třiceti osob. A výsledek je, že jedna osoba je stíhána pro podezření z trestného činu padělání a pozměnění úřední listiny a zároveň je s ní vedeno i správní řízení za účelem vyhoštění. Dalším devatenácti osobám policisté již vydali rozhodnutí o správním vyhoštění a s deseti zahájili za tímto účelem správní řízení.

V průběhu dnešního dne pak řešili policisté vyvstalou situaci vůči dalším sedmatřiceti osobám. Šestatřiceti z nich policisté v rámci správního řízení vydali, nebo během několika málo následujících hodin vydají rozhodnutí o správním vyhoštění, s poslední, sedmatřicátou osobou, správní řízení bude pokračovat ještě v následujících dnech.

Do této doby tedy policisté pražské cizinecké policie celkově vydali, nebo vydají, 55 rozhodnutí o správním vyhoštění. Důvodem tohoto rozhodnutí je, že tyto osoby byly na území České republiky zaměstnány v rozporu s právními předpisy. S dalšími 11 osobami vedou policisté správní řízení za účelem vydání rozhodnutí o správním vyhoštění, kdy u těchto jedenácti řízení je ještě potřebné provést další prošetření a prověření celé situace. Jak již bylo shora uvedeno, s jednou osobou je vedeno jak správní řízení, tak zkrácené řízení stran přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny.

Krom trestně stíhané osoby byly všechny ostatní zmíněné neprodleně po provedení veškerých úkonů propuštěny ze zajištění a opustily policejní služebnu v Praze 4.

S posledními osmnácti provedou policisté úkony předepsané zákonem v průběhu zítřka.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 3. 2017

vytisknout  e-mailem