Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Včera jsme zadrželi tři převaděče

KRAJ: Ve větší míře migrují rodiny. /video/ 

Další náročný den v oblasti migrace za sebou mají jihomoravští policisté. Dopoledne vyjížděli cizinečtí policisté do Sudoměřic, kde zajistili 13 migrantů ze Sýrie. Při propátrávání nejbližšího okolí dohledali dalších 20 osob. Provedeným šetřením se podařilo zjistit, že spolu cestovali v jedné dodávce. Nejen pro muže, ale hlavně ženy a děti to muselo být náročné cestování. Získané poznatky k vozidlu nakonec ale vedly i k zadržení podezřelého. Ten se po vyložení osádky vrátil na Slovensko a pak po dálnici D2 zamířil k Brnu. Těsně před metropolí ho zastavili dálniční policisté. Šofér je podezřelý z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Další vozidlo s migranty zastavili policisté v noci Hodoníně. Uvnitř jelo pět mužů ze Sýrie. Řidič je též podezřelý z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Poměrně přesné informace jsme dostali včera odpoledne od pozorného občana, který si všiml větší skupiny osob tmavé pleti v prostoru Veverských Knínic. Hlídky dohledaly na několika místech 10 osob, včetně převaděče.

Celkem jsme v těchto třech případech a také na dalších místech během včerejška zajistili 74 migrantů (z toho 7 žen a 10 dětí) a tři převaděče (cizinci). Mezi běženci převažují Syřané, pět osob bylo z Indie a čtyři z Egypta.

Další dvě vozidla se podařilo domašovským dálničním policistům zastavit až v kraji Vysočina, případy si převzali k dořešení naši kolegové z tohoto kraje.  

mjr. Pavel Šváb, 10.08.2022

vytisknout  e-mailem