Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Včera jsme v příhraničí dopadli převaděče - AKUALIZACE

ZLÍNSKÝ KRAJ: Od pondělka do dnešního rána jsme v příhraničních oblastech Zlínského kraje zajistili 383 nelegálních migrantů. 

AKTUALIZACE: Včera odpoledne se nám podařilo při silniční kontrole ve Starém Hrozenkově dopadnout dalšího převaděče. Jednalo se o syrského občana žijícího v Německu, který se svým kamarádem převážel dva syrské běžence. Ještě ten den mu uherskohradišťští kriminalisté sdělili podezření z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Stejné sdělení si vyslechl rovněž převaděč z Turkmenistánu, kterého jsme díky informacím všímavého občana zadrželi předevčírem. Také on je podezřelý z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Oba skutky řešíme ve zkráceném přípravném řízení.

23. září 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

Od pondělka do dnešního rána jsme v příhraničních oblastech Zlínského kraje zajistili 383 nelegálních migrantů převážně ze Sýrie. Od začátku této migrační vlny jich tak na Zlínsku bylo 2237. Poslední záchyty jsme měli dnes v noci ve Starém Městě, Bystřici pod Lopeníkem a v Uherském Brodě. Jednalo se o 17 Syřanů. Rovněž se nám včera ráno podařilo zajistit převaděče z Turkmenistánu, který za úplatu migrantům pomáhal překročit státní hranici mezi Slovenskem a Českou republikou. Tento cizinec převážel čtyři běžence v osobním automobilu a poté je vysadil v obci Strání. Při zpáteční cestě jsme převaděče dopadli.  

Zajištěné migranty pak převážíme do Migračního pointu v Holešově, kde je evidujeme, provádíme identifikační úkony a zjišťujeme jejich totožnost. Poté jim vystavíme sdělení, ve kterém jsou poučeni o povinnosti neprodleně opustit Českou republiku. V případě, že se rozhodnout setrvat na našem území mají povinnost dostavit se na odbor azylové a migrační politiky, kde požádají o vízum za účelem strpění pobytu na území. V holešovském pointu běžně odbavíme okolo 150 migrantů za den, vypomáháme i kolegům z Jihomoravského kraje.

S nárůstem migrace neustále posilujeme výkon služby v příhraničí.

22. září 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem