Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vážně zraněná cyklistka

CHEBSKO – Byla převezena do nemocnice v Plzni. 

V pondělí 8. srpna letošního roku došlo krátce po poledni poblíž Lipové na Chebsku k dopravní nehodě. Třiadvacetiletý řidič traktoru značky Deute-Fahr s připojeným přípojným vozidlem, na kterém vezl dosud nezjištěné množství zrna pšenice, vjel do zatáčky v obci Dolní Lipina a následně mělo dojít k pohybu přípojného vozidla. Na to zřejmě řidič adekvátně nezareagoval přizpůsobením rychlosti a mělo dojít k pohybu přípojného vozidla do protisměru, jeho převrácení a samovolnému vyklopení nákladu. Přitom mělo zároveň dojít ke střetu s protijedoucí třiadvacetiletou cyklistkou. Ta byla poté se svými vážnými zraněními převezena do nemocnice v Plzni.

Třiadvacetiletý řidič traktoru se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Pozemní komunikace byla po dobu vyšetřování dopravní nehody zcela uzavřena. Znovu zprůjezdněna byla opět krátce po 18. hodině.

Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

nprap. Jakub Kopřiva
9. 8. 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem