Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážné víkendové nehody na Kladensku

Kladensko - Na silnici R7 Praha - Slaný došlo k dvěma vážným nehodám se smrtelným zraněním. 

     V sobotu 9. listopadu 2013 v ranních hodinách (6.25hod.) došlo na silnici I.třídy R7 na 25 km u sjezdu na obec Slaný a Tuřany k vážné dopravní nehodě nákladního vozidla Volvo. Řidič jedoucí s nákladním vozidlem ve směru od Prahy na Louny z dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo přes pravou krajnici do prostoru odstavné plochy náležící ke komunikaci , kde narazil levou boční částí přívěsu do betonových svodidel a dále přední částí nákladního vozidla do betonového pilíře mostní konstrukce. Při dopravní nehodě došlo u 47 letého řidiče k těžkému zranění, které bylo neslučitelné se životem a muž zranění na místě dopravní nehody podlehl. Příčina dopravní nehody je nyní v šetření. U řidiče byla nařízena soudní pitva. Celková škoda činí cca 4 200 000,-Kč.

     Ke druhé vážné dopravní nehodě došlo  téhož dne o několik hodin  později a to v 11.15 hodin, taktéž na silnici R7 nedaleko obce Buštěhrad, v místě částečné uzavírky komunikace a svedením jízdy vozidel do protisměru, kdy jsou jízdní pruhy od sebe odděleny dopravním značením. Při dopravní nehodě se střetla dvě osobní vozidla. Řidič r.68  z Lounska s osobním vozidlem Peugeot jedoucí ve směru od Prahy na obec Slaný na přímém úseku komunikace z dosud nezjištěných příčin přejel přes dopravní značení do protisměrného jízdního pruhu, kde se levou přední částí vozidla střetl s levou přední částí protijedoucího vozidla BMW, které řídil 30 letý muž z Kladenska s 26 letou spolujezdkyní. Na místě zasahoval IZS včetně vrtulníku LZS. Následkem střetu při dopravní nehodě 45 letý řidič utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl a byla nařízena soudní pitva. Spolujezdkyně z vozidla BMW byla s těžkým zraněním transportována RZS do kladenské nemocnice a řidič utrpěl zranění lehčího charakteru. Dechová zkouška na alkohol byla s negativním výsledkem. Příčina dopravní nehody je v současné době v šetření. Vzniklá škoda činí 131 000,-Kč.  

11. listopadu 2013

nprap. Jana Šteinerová

Další případy z Kladenska

Dopravní nehody s alkoholem  -  dne 9. listopadu v brzkých ranních hodinách (1.20 hod.) v Kladně v Havlíčkově náměstí došlo k dopravní nehodě, při které se střetlo osobní vozidla Škoda Fabia s pouličním osvětlením. Policejním šetřením bylo zjištěno, že 20 letý řidič z Kladna v levotočivé zatáčce ve směru od ulice 28. října nepřizpůsobil rychlost jízdy a zejména svým schopnostem a vyjel se svým vozidlem částečně na chodník a následně došlo ke střetu s pouličním osvětlením. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a byla naměřena hodnota 1,51 promile alkoholu v dechu. Několik minut před 5. hodinou téhož dne podezřelý 40 letý muž z okresu Příbram projížděl v Kladně ulicí Americká vozidlem Škoda Fabia a nezvládl řízení a narazil čelně do betonového ostrůvku přechodu pro chodce a následně vjel na travnatý prostor mezi vozovkou a chodníkem. U řidiče byla provedena dechová zkouška, při které byla naměřena hodnota 1,91 promile alkoholu v dechu. Způsobená škoda MM Kladna je ve výši 30 000,-Kč. Dopravní nehody jsou nyní v šetření a řidiči jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Neukáznění řidiči - při kontrolní činnosti policisté opět zaznamenali několik řidičů, kteří usedli za volant posilněni návykovými látkamiDne 7. listopadu 2013 před 22. hodinou v Kladně v ulici M. Horákové při dopravní kontrole se 35 letý řidič z Kladna podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem 1,16 promile alkoholu v dechu. Téhož den krátce před půlnocí v obci Stochov Na Slovance řidil osobní vozidlo Ford 20 letý muž z okresu Rakovník, u kterého byla provedena kontrola testem DrugWipe 5+ s pozitivním výsledkem na přítomnost látek Amphetamin a Canabis. Řidič se podrobil dalšímu lékařskému vyšetření. V dopoledních hodinách dne 9.listopadu 2013 v ulici U Brodu ve Slaném kontrolovala policejní hlídka osobní vozidlo Renault Megane, jehož řidič byl vyzván k testu Drug Wipe 5+ a byla zjištěna přítomnost návykové látky a to amfetamin/metamfetamin. Podezřelý 32 letý muž z Kladna se podrobil dalšímu lékařskému vyšetření. Poté byla řidiči zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. V 10.30 hodin byl ve Vašíčkově ulici V Kladně kontrolován 29 letý řidič z Kladenska s osobním vozidlem Peugeot. Při provedení zkoušky na přítomnost návykových látek testem Drug Wipe 5+ byl výsledek pozitivní na látku Canabis. Všichni tito neukáznění řidiči jsou nyní podezřelí s trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Havárie na silnici R6 - kolem 17. hodiny došlo na silnici R6 ve směru Praha - Kladno k technické závadě na osobním vozidle, které se samovznítilo. Na místě operovaly složky IZS. Silnice byla uzavřena. 

vytisknout  e-mailem