Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážné nehody v kraji

Jihočeský kraj - Jindřichův Hradec, Písek - Mladí řidiči dostali na mokré vozovce smyk a havarovali. 

Včera řešili jihočeští dopravní policisté dvě vážné nehody na trasách v regionu Jindřichův Hradec a Písek.

Nejprve vyjížděli jindřichohradečtí dopravní policisté v 10:40 hod. ke střetu dvou vozidel na silnici III/14811 mezi obcemi Políkno a Jindřichův Hradec, kde po zjištění všech skutečností zjistili, že pravděpodobně řidič (roč. 2001) osobního vozidla tovární značky Dacia Sandero nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu komunikace, v důsledku toho na mokrém povrchu komunikace dostal smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem tovární značky Škoda Fabia. Po nárazu bylo vozidlo odraženo do pravého silničního příkopu ve směru od Jindřichova Hradce, kde se převrátilo na střechu. Řidič tohoto vozidlo je přitom těžce zranil, kdy jej transportovali do zdravotnického zařízení.

Provoz na komunikaci byl částečně omezen, kdy si případ od dopravních policistů dle věcné příslušnosti převzali jejich kolegové ze Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří ve věci zahájili úkony trestného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Těžké ublížení na zdraví.

Druhá nehoda byla oznámena odpoledne z Protivínska, kde dle informací na silnici I/20 havaroval mladý řidič (roč. 1998). Na místo byli vyslání písečtí dopravní policisté, kdy zjistili, že v 16:25 hod. mezi Protivínem a Vodňany, jel uvedený řidič osobního vozidla tovární značky Mitsubishi Space Star pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu mokré komunikace, při předjíždění jiných vozidel a zařazení do svého jízdního pruhu dostal smyk a havaroval do pravého silničního příkopu, kde se několikrát převrátil přes střechu. Uvnitř vozu se mladý řidič těžce zranil, kdy jej následně transportovali lékaři do zdravotnického zařízení.

Dopravní policisté v té souvislosti žádají případné svědky této havárie, především řidiče nákladního vozidla převážejícího dřevo a řidiče dodávky, bílé barvy, aby nás kontaktovali na Územním odboru Písek, Dopravní inspektorát, prap. Jana Komrsku, telefon 974 235 254 či na lince tísňového volání 158.

Děkujeme.

Zároveň připomínáme všem řidičům, aby dbali zásady bezpečné jízdy na mokrých komunikacích!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

16. června 2020

Odkazy do noveho okna

DN u Políkna 1.

DN u Políkna 1. 

Detailní náhled

DN u Políkna 2.

DN u Políkna 2. 

Detailní náhled

DN u Políkna 3.

DN u Políkna 3. 

Detailní náhled

DN u Políkna 4.

DN u Políkna 4. 

Detailní náhled

DN Protivín 1.

DN Protivín 1. 

Detailní náhled

DN Protivín 2.

DN Protivín 2. 

Detailní náhled

DN Protivín 3.

DN Protivín 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem