Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážné nehody na koloběžkách

České Budějovice - Svědci popsaných nehod, ozvěte se nám. 

Českobudějovičtí policisté ze Skupiny dopravních nehod žádají případné svědky níže uvedených nehod, aby se nám ozvali na Územním odboru České Budějovice, Dopravní inspektorát, Skupina dopravních nehod, Plavská 2, České Budějovice, telefon 974 226 588 nebo na linku tísňového volání 158.

Dne 8. června 2022 v 15:15 hod., v Českých Budějovicích, na cyklostezce mezi ulicemi Průběžná a Čéčova, jely na sdílené koloběžce dvě dosud neustanovené mladé dívky, které se střetly s protijedoucí cyklistkou. Aniž by poskytly zraněné ženě první pomoc, s koloběžkou po chvíli odjely a nehodu neohlásily na Policii České republiky. Strážcům pořádku se podařilo zajistit kamerové záznamy, kde je popsaná situace nahraná – viz příloha. Svědci či přímo samotné dívky, se mohou nahlásit policistovi nprap. Janu Mandíkovi.

Dne 15. června 2022 v 17:50 hod., v Českých Budějovicích, v parku Na Mlýnské stoce, ve směru od ulice Rudolfovská k ulici Lannova třída, jela osádka sdílené koloběžky – dva mladí chlapci, kdy se mladík plně nevěnoval řízení a srazil chodce, který šel při pravém okraji cyklostezky. Ten se po pádu těžce zranil.

V té souvislosti žádáme případné svědky, aby se ozvali nprap. Františku Peškovi.

Zároveň připomínáme, že jízda na sdílených koloběžkách, kterou jsou provozovány v krajském městě, je povolena osobách starších 18 let a pouze pro jednu osobu!!!

Dopravní policisté v posledních týdnech vyšetřují zvýšený počet obdobných nehod. Jen svou opatrností a obezřetností zamezíte vzniku nehodových dějů.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

21. června 2022

Odkazy do noveho okna

Postavení kola - koloběžky v době střetu

Postavení kola - koloběžky v době střetu 

Detailní náhled

Místo střetu v parku Na Mlýnské stoce

Místo střetu v parku Na Mlýnské stoce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem