Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vážná nehoda ve Studénce

a další zprávy z Novojičínska. 

Ve stádiu šetření je dopravní nehoda s těžkým zraněním, která se stala dne 24. listopadu v odpoledních hodinách na ulici Sjednocení ve Studénce. Čtyřiatřicetiletý motocyklista pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a také stavu a povaze vozovky. Za železničním přejezdem si všiml pětaosmdesátileté ženy vedoucí kolo, která přecházela silnici mimo přechod. Ve snaze zabránit kolizi muž prudce zabrzdil. Následkem toho i s motocyklem upadl. Tento se však setrvačností pohyboval i po zemi dál směrem k ženě a došlo ke střetu. Paní byla se zlomeninami obou dolních končetin vrtulníkem transportována do Fakultní nemocnice v Ostravě. Muž utrpěl zlomeninu klíční kosti a byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice v Bílovci. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče motocyklu negativní. Předběžná výše škody byla vyčíslena na čtyřicet tisíc korun. Případem se nadále zabývají novojičínští policisté.

 

Stalo se …


Odcizený saxofon následně prodal

Příborským policistům se podařilo v těchto dnech objasnit případ krádeže saxofonu. O krádeži jsme již v minulosti informovali. Jednatřicetiletá žena přišla o svůj hudební nástroj v říjnu letošního roku v jednom bytě v Příboře. Jednalo se o saxofon Amati Kraslice, ze žlutého kovu, který byl stáří přibližně půl roku. Z činu je podezřelý třiadvacetiletý mladík z Příbora, který hudební nástroj v hodnotě dvanáct tisíc korun prodal. Utržené peníze použil pro vlastní potřebu. Trestní stíhání mladíka je vedena na svobodě.


V Kopřivnici hořely kontejnery

Neznámý vandal se v Kopřivnici dne 25. listopadu ve večerních hodinách bavil tím, že zapaloval kontejnery. K požárům došlo v krátké době hned na třech místech a to na ulici Dukelská, Štefánikova a Kpt. Nálepky. Předběžná škoda, která na celkem čtyřech poškozených kontejnerech vznikla, činí dvanáct tisíc korun. Pachateli hrozí za trestný čin poškozování cizí věci až jeden rok trestu odnětí svobody.


Krádež peněž z kanceláře

Pouze na tři minuty si odskočil pracovník sběrných surovin ze své kanceláře. Jelikož si však kancelář neuzamkl, využil tohoto neznámý pachatel. Z uzamčené zásuvky stolu odcizil po vypáčení příruční pokladnu s několika tisíci korunami. K činu došlo 25. listopadu po třetí hodině odpolední ve Frenštátě pod Radhoštěm.


Zatajení nálezu

Kopřivničtí policisté se zabývá případem trestného činu zatajení nálezu, ze kterého je podezřelý jednatřicetiletý muž z blízké obce u Kopřivnice. Podezřelý na konci minulého roku uzavřel kupní smlouvu na jeden z domků v obci u Kopřivnice. Při rekonstrukci tohoto domu měl objevit dva kusy vkladních knížek po již zemřelých rodičích bývalé majitelky domu. Objevené vkladní knížky však do dnešní doby odmítá majitelce vrátit.


Ze včelína nakonec nic neodcizil

Ve stádiu pokusu krádeže zůstal čin neznámého pachatele, který se vloupal do včelařské chatky ve Fulneku. Provinilec rozbil neznámým předmětem vyplň okna a vnikl dovnitř. Zde se volně pohyboval, avšak nic neodcizil. K činu došlo v době od 23. do 26. listopadu letošního roku.


Podezřelý dvacetiletý mladík z místa činu utekl

Kolem půl druhé hodiny odpolední dne 26. listopadu mělo dojít na ulici Dolní brána v Novém Jičíně k fyzickému napadení teprve šestnáctiletého mladíka. Toho měl nejprve slovně urážet a později i fyzicky napadnout třemi ranami do obličeje dvacetiletý mladík. Na místo byla přivolána hlídka novojičínských policistů. Po příjezdu se agresor na místě již nenacházel a podle výpovědi poškozeného z místa činu utekl. Poškozený utrpěl v důsledku útoku natržení horního rtu a povrchovou odřeninu čela. Lékařské ošetření však odmítl. Věc je i nadále v šetření novojičínských policistů.

vytisknout  e-mailem