Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážná nehoda na mezinárodní trase

Český Krumlov Řidič "bavoráku" se zřejmě řádně nevěnoval řízení. Následek - šest zraněných osob! 

Včera v noci, po 23:00 hod. přijali policisté na Integrovaném operačním středisku informaci o vážné nehodě na křižovatce mezinárodní silnice E55 (I/3) a vedlejší komunikace II/163, nedaleko obce Dolní Dvořiště, na odbočce k obci Rybník. Na místo byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému, kdy následně zasahující dopravní policisté z územního odboru Český Krumlov zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky BMW 320 D jel po vedlejší silnici od obce Rybník k hlavní silnici, kde se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a vjel do křižovatky, v době když po této mezinárodní trase přijížděl od Kaplice k Dolnímu Dvořišti, řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Tiguan. Po nárazu se obě vozidla odmrštila mimo komunikaci a uvnitř se celkem zranilo šest osob, z toho dvě těžce.

O všechny zraněné účastníky se postarali zasahující lékaři a to jak pozemních sanitních vozů, tak i letecké zdravotnické služby.

Případ je šetřen pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti.

Připomínáme všem řidičům, aby dbali zvýšené opatrnosti, lze předpokládat, že se bude mnoho rekreantů směřující z České republiky k mořským letoviskům pohybovat ve svým automobilech za snížené viditelnosti, kdy nelze přesně odhadnout vzdálenost a rychlost jednotlivých vozidel!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

18. června 2023

Odkazy do noveho okna

DN u D. Dvořiště 1

DN u D. Dvořiště 1 

Detailní náhled

DN u D. Dvořiště 2

DN u D. Dvořiště 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem