Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vážná nehoda na autobusové zastávce Dopravní v Liberci - AKTUALIZACE

LIBEREC - Řidič autobusu se bude muset zpovídat před soudem. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti mu hrozí až čtyřleté vězení. 

AKTUALIZACE

V souvislosti s níže uvedenou dopravní nehodou padlo již obvinění. V těchto dnech zahájil komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Liberci trestní stíhání proti 63letému řidiči autobusu, který se dopustil přečinu "Těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti". Řidič autobusu z nezdbalosti způsobil dívence těžkou újmu na zdraví tím, že porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání a kterou mu ukládá zákon. Ze soudnělékařského hlediska úraz dívky přesvědčivě dosahuje stupně těžké újmy na zdraví, neboť dívka má delší dobu vážnou poruchu zdraví a na delší dobu byla omezena v obvyklém způsobu života. Nyní se bude muset řidič zpovídat ze svého jednání před soudem, který mu může uložit až čtyřletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec

 

     Dne 8. října 2013  okolo půl osmé hodiny ráno přijel na zastávku Dopravní v ulici Dopravní v Liberci školní autobus, aby odvezl děti do školy. Zde do školního dopravního prostředku nastoupilo asi 15 školáků. Poslední z nich,  třináctileté školačce,  ale řidič nevěnoval dostatečnou pozornost a zavřel dveře ve chvíli,  kdy stála jednou nohou na chodníku. Druhou nohu jí pak skřípnul do dveří a rozjel se. Když se dívka z bolestivého sevření vymanila, upadla na zem a kolo autobusu jí přejelo obě nohy nad kotníky . Teprve potom autobus zastavil. Řidič  v podstatě jen reagoval na křik dětí, které viděly,  co se stalo. Zraněnou školačku převezla se zlomeninami a zhmožděninami na nohách do nemocnice sanita, lékař označil zranění za těžká a vážná.

     Vzhledem k následnům nehody převzala na místě její dokumentaci služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec, která už ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli za tento trestný čin hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Ivana Baláková
8. října 2013

vytisknout  e-mailem