Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda zablokovala dálnici D5 na několik hodin

DOP RUDNÁ – Spolujezdec jednoho z vozů na místě zemřel.  

Dnešního dne v 8.22 hodin na 40.5 km dálnice D5 ve směru na Prahu došlo k vážné dopravní nehodě čtyř kamionů.
 
Na místo okamžitě vyrazily všechny složky IZS. Řidič jednoho z kamionů zůstal zaklíněn ve zdemolované kabině, jeho spolujezdec s největší pravděpodobností vypadl na vozovku, kde byl zasypán převáženým nákladem z návěsu vozidla. Záchranáři na místě zahájili okamžitou resuscitaci zavaleného muže. Ten však utrpěl zranění neslučitelná se životem. Zaklíněného řidiče se podařilo  zasahujícím hasičům vyprostit. Ten naštěstí neutrpěl žádné zranění, stejně jako ostatní účastníci této nehody.
 
Příčinu a okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté.
 
Provoz na Prahu byl v tomto směru zcela uzavřen na několik hodin. Objízdná trasa byla vedena přes sjezd na 41 km a dále na obec Cerhovice. Na dálnici a rovněž na objízdné trase se tvořily několikakilometrové kolony a řidiči museli při svých cestách počítat s několikahodinovým zpožděním.
Vzhledem k velkému rozsahu celé nehody bylo technicky velmi obtížné místo zprůjezdnit. Zcela obnoven byl provoz na Prahu až v 16.25 hodin.
 
S ohledem na aktuálně zhoršující se klimatické podmínky a zvýšený počet dopravních nehod právě v tomto období, upozorňují policisté všechny řidiče, aby při svých cestách dbali zvýšené opatrnosti a přizpůsobili jízdu povaze a stavu vozovky. Zároveň také svým jízdním schopnostem. Přichází čas uctívání památky zesnulých, kdy do provozu vyrazí i tzv. sváteční řidiči a s tím související zvýšený dopravní provoz. Časté ranní mlhy, snížená viditelnost, vlhké a namrzající vozovky, to vše může nepozorného řidiče překvapit a skončit tragickou dopravní nehodou.
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
29. října 2014

vytisknout  e-mailem