Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vážná dopravní nehoda v Obřanech - (aktualizace)

BRNO: Dvě děti skončily v nemocnici 

 Vyšetřovatel v minulých týdnech obvinil řidiče avie z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Za porušení důležité povinnosti, která měla za následek těžkou újmu na zdraví, mu hrozí až 8letý trest odnětí svobody. Po nezbytných procesních úkonech postoupíme spis na státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby.

por. Mgr. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK (12.11.)


Ve věci dopravní nehody byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení. V případě prokázání viny by pachateli hrozil až 8letý trest odnětí svobody.  K vyšetřování případu byl přizván soudní znalec z oboru silniční dopravy. V současné době čekáme na vyjádření lékařů o zdravotním stavu pětileté dívky. Řidič nebyl dosud vyslechnut, brání mu v tom jeho špatný psychický stav.

por. Mgr. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK

Zvukový záznam: vážná(aktualizace)_1709.mp3


K vážné dopravní nehodě došlo dnes krátce před desátou hodinou na ulici Fryčajova v Obřanech. Řidič nákladní Avie zde na přechodu pro chodce srazil dvě pětileté děti. Jaký byl průběh tragédie, zjišťují policisté z brněnského dopravního inspektorátu. Z dosavadního šetření vyplývá, že přes cestu přecházelo celkem 34 dětí z mateřské školky. V momentě, kdy se blížilo zpomalující nákladní vozidlo, byla část dětí ještě na chodníku. V poslední chvíli ještě stačily obě učitelky zareagovat a duchapřítomně strhly většinu dětí z jízdního pruhu zpět na chodník a na druhou stranu silnice. 
Obě děti skončily v nemocnici, pětiletá dívka utrpěla velmi vážná zranění, stejně starý chlapec měl více štěstí, jeho zranění se nezdají příliš vážná. Podle orientační dechové zkoušky nebyl 42letý řidič pod vlivem alkoholu. Vozidlo budou zkoumat znalci, na první pohled to vypadá, že bylo ve špatném technickém stavu. Na místě zasahoval i policejní psycholog, který vyrozuměl obě rodiny a poskytoval pomoc i dalším svědkům dopravní nehody.  

por. Mgr. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK

Zvukový záznam: Vážná_1409.mp3

vytisknout  e-mailem