Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda v obci Jesenice

RAKOVNICKO - Při dopravní nehodě se střetlo vozidlo s pěti chodci na přechodu. 

Rakovničtí policisté z dopravního inspektorátu nyní prošetřují vážnou dopravní nehoda, která se stala v neděli 26. července 2015 v obci Jesenice na Rakovnicku.
Krátce po jedenácté hodině došlo k dopravní nehodě na přechodu pro chodce. Čtyřiceti tříletá řidička se svým vozidlem značky Mazda pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost situaci v provozu, a to v době, kdy před přechodem pro chodce se nacházelo stojící osobní vozidlo Chevrolet Orlando, jehož řidičkou byla čtyřiceti čtyřletá žena z okresu Plzeň, která zastavila u přechodu pro chodce z důvodu dání přednosti chodcům. Ze stejného důvodu zastavilo u přechodu pro chodce v protisměru osobní vozidlo značky Citroën, jehož řidičem byl padesáti jedna letý muž z Chomutova. 
Čtyřiceti tříletá řidička narazila levou stranou svého vozu do vozidla Chevrolet a dále po pravé straně poškodila železné zábradlí. Následně přední částí vozu narazila do pětice stojících chodců, kteří následkem tohoto střetu utrpěli vážná zranění.
Při dopravní nehodě byli tři chodci těžce zraněni   a dva chodci utrpěli zranění lehčího charakteru. Do Fakultní nemocnice v Plzni byli letecky transportováni s těžkým zraněním čtyřiceti čtyř letý muž a dvanáctiletá dívka a s lehčím zraněním čtrnáctiletá dívka. Do motolské nemocnice v Praze byli letecky a sanitním vozidlem převezeni padesátiletý muž s těžkým zraněním a devítiletý chlapec se zraněním lehčího charakteru.
Ve vozidle značky Mazda cestovala tříčlenná posádka, v Chevroletu byla tříčlenná posádka a v Citroënu byla dvoučlenná posádka, nikdo z těchto účastníků dopravní nehody neutrpěl žádné zranění.
Policisté vyzvali všechny řidiče dopravní nehody k podrobení dechové zkoušky, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě vyloučen.
Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku 76 000,-Kč.
Dopravní nehodu si na místě převzala služba kriminální policie a vyšetřování Rakovník a případ je v současné době prošetřován jako podezření z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
27. července 2015

vytisknout  e-mailem