Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda v Nových Dvorech

KUTNOHORSKO - Vážné zranění utrpěl jeden z řidičů. 

Vážná dopravní nehoda, při které byl těžce zraněn jeden z řidičů se odehrála včera po 6. hodině ranní na silnici I. třídy v obci Nové Dvory na Kutnohorsku.

V úrovni křižovatky mezi obcemi Nové Dvory a Svatý Mikuláš došlo k nehodě, kdy třicetiletý řidič vozidla Hyundai na křižovatce při odbočování pravděpodobně nedal přednost vozidlu Renault, které řídil dvaapadesátiletý muž. Tímto jednáním došlo ke střetu obou osobních vozidel, vozidla byla odmrštěna mimo komunikaci a vozidlo Hyundai ještě narazilo do stromu. Mladší z řidičů utrpěl těžká zranění, proto byl letecky přepraven do nemocnice v Hradci Králové, druhý řidič byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice a dechová zkouška u něj neprokázala požití alkoholu před jízdou. U vážně zraněného řidiče nebylo možné na místě nehody dechovou zkoušku provést vzhledem k jeho zdravotnímu stavu. Policisté si vyžádali odběr vzorku krve.

Policisté budou nyní zjišťovat veškeré okolnosti, příčiny, ale i míru zavinění účastníků dopravní nehody. Vozidla obou řidičů byla zajištěna a převezena do policejního depozitu ke zjištění, zda roli v dopravní nehodně nesehrála technická závada.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
18. dubna 2023

vytisknout  e-mailem