Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Vážná dopravní nehoda u Mníšku

LIBERECKO - U vážné dopravní nehody zasahují složky IZS. 

AKTUALIZACE:

V sobotu 10. října 2020 krátce po půl deváté hodině večer došlo k vážné dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 13 u obce Mníšek u Liberce, při které vyhasl mladý lidský život.

Řidič vozidla Škoda Octavia jel ve směru od Liberce na Frýdlant, kdy při projíždění pravotočivé zatáčky dostal zřejmě na mokré vozovce smyk a přejel do protisměru. Zde se následně pravou boční částí vozidla střetl s protijedoucím vozidlem BMW. Při nehodě utrpěla velmi vážná zranění mladistvá spolujezdkyně na předním sedadle vozidla Škoda Octavia, kterým bohužel i přes veškerou okamžitou pomoc záchranářů na místě podlehla. Se zatím blíže nespecifikovaným zraněním byla převezena na ošetření do Krajské nemocnice Liberec i spolujezdkyně z vozidla BMW. 

Policisté provedli u obou řidičů orientační dechové zkoušky na alkohol i na přítomnost jiných návykových látek, které byly v obou případech negativní. V daném případu bude přizván znalec z oboru zdravotnictví. Uskuteční se soudní pitva, která blíže objasní příčinu úmrtí dívky. 

Komunikace byla po dobu vyšetřování nehody od 20,35 hod. do 00:40 hod. v obou směrech zcela uzavřena.
Šetřením nehody se nyní budou dále zabývat policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Liberec. 

11. 10. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

--------------------------------------------------------------

Krátce po půl deváté hodině večerní jsme přijali prostřednictvím linky 158 oznámení o vážné dopravní nehodě, ke které došlo na silnici I. třídy č. 13 před obcí Mníšek ve směru od Liberce. Došlo zde k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Na místě zasahují jednotky Integrovaného záchranného systému. 

Komunice bude po dobu vyšetřování příčin vzniku dopravní nehody uzavřena v obou směrech, tedy jak na Frýdlant, tak i ve směru na Liberec.

Příčinu a okolnosti této nehody policisté zjišťují.
 

10. 10. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem