Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážná dopravní nehoda u Kamenného Újezdu

České Budějovice - policisté ze skupiny dopravních nehod a vyšetřovatelé, řešili kolem poledne závažnou dopravní nehodu.  

Kolem poledne u Kamenného Újezdu na Českobudějovicku, došlo k vážné dopravní nehodě se zraněním.  Podle dosavadního šetření policistů, přejížděl kolmo, komunikaci vedoucí z Českých Budějovic na Český Krumlov, na horizontu u rybníku Štilec, řidič vozidla Š 105 s osádkou čtyř dalších osob. S tímto vozidlem, jehož řidič pravděpodobně nedal přednost v jízdě a nevěnoval se dostatečně provozu, se střetl řidič vozidla BMW jedoucí po této komunikaci I. třídy ve směru od Českých Budějovic. Do vozidla značky Škoda narazil  z boku.  Dopravní nehoda si vyžádala pět zraněných osob z vozidla Škoda. Dvě zranění jsou předběžně hodnocena jako lehká a tři zranění jako těžká. Mezi posádkou vozidla Škoda bylo i velmi malé dítě. Všichni zranění byli transportováni do nemocnice a policie silnici uzavřela. Objízdná trasa byla vyznačena přes obec Kosov. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření policie. Řidičem vozidla BMW byl cizí státní příslušník. U řidiče vozidla Škoda, policisté na místě zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění pro řízení motorových vozidel, je oprávněn řídit pouze malý motocykl. Troufalost tohoto řidiče dnes došla svého naplnění, následky nehody jsou zcela zbytečné.

Policisté žádají v souvislosti s touto nehodou o pomoc občany i sdělovací prostředky, hledají přímé svědky této nehody. Každý kdo byl svědkem nehody, ať kontaktuje policii na lince 158. Policie všem děkuje za spolupráci.  

S ohledem na pěkné počasí a značný pohyb vozidel, osob i "jarní únavu" nabádá policie všechny účastníky silničního provozu k dodržování stanovených pravidel a ke zvýšené míře pozornosti.

 

vytisknout  e-mailem