Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vážná dopravní nehoda na Semilsku

SEMILSKO - V obci Slaná - Borkov došlo v sobotu kolem 17,00 hodiny k vážné dopravní nehodě. 

V sobotu 15. 11. 2014  kolem 17,00 hodiny došlo na Semilsku v obci Slaná Borkov k dopravní nehodě dvou osobních vozidel značky Škoda Octavia. 34letý řidič jel ve směru ze Slaného na Semily. V obci Borkov nezvládl řízení a v pravotočivé zatáčce vjel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Škoda Octavia, které řídil 61letý řidič, jeho vozidlo bylo nárazem odmrštěno mimo komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění obou řidičů i spolujezdkyně. Řidiči byli převezeni do Krajské nemocnice Liberec a 85letá žena byla převezena do nemocnice v Jilemnici, kde bohužel zemřela.
 
Na místě policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu pouze u 63letého řidiče, ta byla negativní. Z důvodu vážného zdravotního stavu policisté nemohli druhého řidiče podrobit orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Z tohoto důvodu byl proveden odběr krve, z jehož výsledků bude patrné, zda byl řidič pod vlivem alkoholu či drog.
 
Dopravní nehodou se i nadále zabývají semilští policisté, ti po došetření stanoví přesnou příčinu dopravní nehody. Předběžná škoda na majetku byla odhadnuta na 200 000 Kč.
 
16. 11. 2014
por. Jana Světlá
Krajské ředitelství policie LK

vytisknout  e-mailem