Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vážení vozidel

Ms kraj: Policisté ve spolupráci s dalšími osobami zkontrolovali 53 nákladních vozidel. 

Včera, večtvrtek 18. listopadu 2010, probíhala v dopoledních i
vážení vozidel 2.jpg
odpoledních hodinách na třech místech na dálnici D1 v Moravskoslezském kraji součinnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování sociálních předpisů a toho, zda vozidla jedoucí po dálnici nejsou přetížena. Policisté, pracovníci Celní správy a Centra služeb pro silniční dopravu kontrolovali rovněž technický stav vozidel. Na akci se podíleli také kolegové z Polska – jedná se o „protějšky“ pracovníků Centra služeb pro silniční dopravu.
 
 
 
Výsledky akce
 
Policisté ve spolupráci s dalšími osobami zkontrolovali na všech třech stanovištích 53 nákladních vozidel. Z hlediska dodržování sociálních předpisů (jedná se například dodržování povinných přestávek v jízdě) zkontrolovali 23 řidičů. Kontrolou prošla také 3 vozidla přepravující nebezpečné věci (kontrola dodržování dohody ADR). Ze zvážených 20 nákladních vozidel byla 4 přetížena. Tyto přestupky byly vyřešeny blokovou pokutou. Pět dopravců bylo oznámeno na krajský úřad a jednomu zahraničnímu dopravci byla uložena kauze.
 
 
 
K akci ještě jedna informace, u které jistě zamrazí zasvěcené v zádech. V průběhu kontrol si policisté všimli řidiče kamionu, který začal na dálnici couvat. Policisté, kteří měli své stanoviště na dohled, samozřejmě nenechali tento nebezpečný manévr bez povšimnutí. Řidiči uložili kauci.
 
           
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
vážení vozidel 1.jpg
19. 11. 2010
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                     
 
 
 
 
                                              
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem