Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vazba ho neminula

TRUTNOVSKO - Z 9-ti okresů odcizil nebo se pokusil odcizit více než pět desítek vozidel. 

domovní prohlídkyprohlídka nebytových prostorV pondělí 19. září 2022 policejní komisař v Trutnově zahájil trestní stíhání proti 37letému muži a 28leté ženě a to ze spáchání zločinu krádež, z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z přečinu poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizích práv, čehož se měli dopustit částečně ve spolupachatelství.

Muži klademe za vinu, že nejméně od července tohoto roku se měl v 9-ti okresech České republiky (okr. Trutnov, Náchod, Teplice, Mladá Boleslav, Litoměřice, Ústí nad Labem, Most, Plzeň a Louny) dopustit protiprávního jednání, čímž způsobil škodu přesahující 4,5 milionu korun.
Obviněný muž se „živil“ zejména krádeží různých motorových vozidel, přičemž se jich nejméně 50 stalo jeho terčem. Do některých z nich se pouze vloupal, odcizil nalezené věci, a to například telefony, platební karty, cigarety, osobní věci, oblečení a s některými vozidly, které se mu podařilo nastartovat, odjel z místa pryč.
Na odcizených autech, která mimo jiné používal k páchání trestné činnosti, také měnil registrační značky a odstavoval je na různých místech po republice, aby ztížil jejich vypátrání.
Kriminalisté provedli domovní prohlídku a prohlídku nebytových prostor v Ústí nad Labem, při kterých nalezli věci pocházející z trestné činnosti.  
Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen a brány věznice opustil v květnu 2021. Muž navíc usedal za volant kradených vozidel, i přesto, že mu byl uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a to do října letošního roku.
Odcizená vozidla, která byla nalezena, budou vrácena zpět majitelům.
Kriminalisté předpokládají, že dalším šetřením dojde k nárůstu jeho protiprávních činů (krádeže vozidel).
Obviněného muže zadrželi policisté při krádeži čtyřkolky v neděli večer v Ústeckém kraji. Ženu kriminalisté zadrželi v neděli odpoledne v panelovém bytě v Krupce. Obviněná žena je v současné době stíhaná na svobodě, s obviněným se v této chvíli měla podílet na jedné desítce jeho protiprávního jednání.
Včera soudce Okresního soudu v Trutnově rozhodl, že muž bude stíhán vazebně. 

V případě prokázání viny hrozí obviněným až osm let vězení.  

por. Pižlová Šárka, DiS.
21. 9. 2022, 13:55

Odkazy do noveho okna

domovní prohlídky

domovní prohlídky 

Detailní náhled

domovní prohlídky

domovní prohlídky 

Detailní náhled

domovní prohlídky

domovní prohlídky 

Detailní náhled

domovní prohlídky

domovní prohlídky 

Detailní náhled

domovní prohlídky

domovní prohlídky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem