Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Varna pervitinu

LIPOVÁ - LÁZNĚ - Policisté chytili "vařiče" přímo při činu. 

Přímo při výrobě pervitinu jeseničtí policisté zadrželi dva muže ve věku 32 a 36 let. V hledáčku policie byli již delší dobu. Dvaatřicetiletý muž z Rýmařova zastával roli „vařiče“. Drogu vyráběl z léků přivezených z Polské republiky. Od léta 2015 do zadržení vyrobil nejméně 580 gramů pervitinu, který by při prodeji na černém trhu měl hodnotu okolo 580.000 Kč. Druhý zadržený, 36letý muž z Lipové – lázní, po celou dobu poskytoval na výrobu svou dílnu a také několikrát zakoupil chemikálie potřebné k výrobě pervitinu.

Policisté následně zadrželi i další dvě osoby, a to 33letou ženu z Jeseníku a 38letého muže z Vidnavska. Oba dva zajišťovali dopravu 32letému muži do Polské republiky za účelem nákupu léků. Jako odměnu za tyto služby přebírali pervitin nebo finanční prostředky.

Oba muži chyceni přímo při činu si tak vyslechli obvinění ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Poloviční trest odnětí svobody pak hrozí 33leté ženě a 38letému muži, kteří si vyslechli obvinění ze spáchání stejného trestného činu s nižší trestní sazbou.

por. Ing. Tereza Neubauerová

27. září 2017

Odkazy do noveho okna

varna - Lipová - lázně

varna - Lipová - lázně 

Detailní náhled

varna - Lipová - lázně

varna - Lipová - lázně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem