Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vařiči pervitinu zadrženi na Trutnovsku

Další úspěch TOXI TÝMU 

Toxi tým ve spolupráci s trutnovskými kriminalisty zadržel  po několikaměsíčním rozpracování na konci dubna 34letého muže z Trutnova, který nejméně od poloviny roku 2010 do současné doby vyráběl ve svém bytě drogu pervitin. Tou zásoboval desítky odběratelů převážně z Trutnova a okolí. Akce probíhala pod názvem „UJO“.
 
Policistům se zatím podařilo zadokumentovat a prokázat výrobu nejméně 363 gramů pervitinu. Prodejem tohoto množství by si muž mohl přijít až na 400.000 Kč. Při jednom výrobním cyklu byl schopen vyrobit až 20 gramů velmi kvalitního pervitinu, což potvrdili sami odběratelé.
 
Na trestné činnosti se podílely další dvě osoby, 36letý muž a 30letá žena z Trutnovska. Muž obstarával dovoz léků potřebných k výrobě pervitinu, které nakupoval v Polsku. Žena se podílela na distribuci vyrobeného pervitinu. Všichni tři jsou sami uživateli této velmi nebezpečné drogy.

Při domovních prohlídkách byly zajištěny dvě kompletní laboratoře sloužící k výrobě pervitinu, takzvané varny. Jedna ukrytá v bytě v nepoužívané lednici a druhá v garáži, dále byly zajištěny chemikálie potřebné k výrobě.
           
V případě odsouzení hrozí oběma mužům až desetiletý trest odnětí svobody a ženě až trest pětiletý. Všichni tři jsou stíháni na svobodě, neboť se ke své trestné činnosti doznali.
 
5. 5. 2011
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 602 651 187
Odkazy do noveho okna

digi váha

digi váha 

Detailní náhled

laboratorní sklo

laboratorní sklo 

Detailní náhled

lednice s varnou

lednice s varnou 

Detailní náhled

lednice s varnou1

lednice s varnou1 

Detailní náhled

varna v kufru garáž

varna v kufru garáž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem