Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vařiči a dealeři pervitinu odhaleni

CHOMUTOVSKO - Při prohlídkách policisté zajistili více než 1,5 kg pervitinu. 

Chomutovští kriminalisté dopadli skupinu osob, které se podle jejich dosavadních zjištění ve značném rozsahu zabývaly výrobou a distribucí pervitinu na Chomutovsku. Výroba drogy probíhala v prostorách jednoho z podniků, které již v současné době nejsou využívány.

Jednání 51letého a 41letého muže mělo spočívat ve výrobě a distribuci pervitinu. Látku měli vyrábět za užití chemikálií a předmětů k tomu potřebných, přičemž léčivo obsahující psychotropní látku si měli obstarávat v jiném městě v České republice. Prostor k výrobě pervitinu měl uvedeným dvěma mužům za úplatu zajišťovat 32letý zaměstnanec jedné z firem, která se v areálu podniku nachází.

Policisté z protidrogového oddělení chomutovské policie skupinu po určitou dobu sledovali. Akci spustili v době, kdy muži odváželi hotový pervitin po varu. Ve stejnou dobu provedli několik prohlídek zájmových míst. V prostorách podniku byla nalezena kompletní varna pervitinu. Vyrobená droga pak byla nalezena jak v kufru vozidla, v němž byli dva z mužů (51,41) zadrženi, tak přímo u zadržených při osobních prohlídkách. Celkem bylo zajištěno více než 1,5 kg této látky v odhadované hodnotě přes dva miliony korun. Pro třetího muže si policisté došli domů.

Všechny dotyčné vyšetřovatel obvinil ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za jehož spáchání hrozí u soudu trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. S ohledem na množství zajištěné drogy bude po provedení odborného zkoumání čin s největší pravděpodobností překvalifikován. Obviněným by pak hrozil ještě vyšší trest v rozmezí osmi až dvanácti let.

V rámci uskutečněných prohlídek bylo nalezeno i větší množství dlouhých zbraní a navíc zakázaná protiletecká munice, kterou odvezl pyrotechnik. Zajištěné zbraně budou podrobeny odborné expertize a v závislosti na jejích výsledcích není vyloučeno rozšíření trestního stíhání o trestný čin nedovolené ozbrojování.

U jednoho ze zadržených (51) shledal policejní vyšetřovatel důvod vazby, neboť´ se trestné činnosti spojené s výrobou drog již dopustil a dosud je v podmíněném trestu odnětí svobody. Podnět vyšetřovatele byl státním zástupcem i soudcem akceptován a dotyčný byl umístěn do vazební věznice.

Fotografie a video pod článkem.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 13. března 2020

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem