Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vařič pervitinu skončil v policejní cele

Další úspěch si mohou připsat kriminalisté z protidrogového oddělení SKPV Praha I., kteří ve spolupráci s kolegy z Odboru odhalování závažné obecné kriminality Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy zadrželi osmatřicetiletého muže z Prahy 2 podezřelého ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Tento muž vařil omamnou a psychotropní látku: pervitin v prostorách bývalých veřejných záchodků v Praze 6.  

Pražští kriminalisté na sklonku minulého roku prošetřovali rozsáhlou trestnou činnost tehdy sedmatřicetiletého muže z Prahy 7, který v místě svého bydliště vyráběl a následně prodával omamnou a psychotropní látku: pervitin. Dávku prodával za 500 Kč, nebo za různé cenné předměty.  Policejní komisař v listopadu roku 2008 podezřelému sdělil obvinění z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Trestní stíhání této osoby bylo vedeno na svobodě.  Po čase, ale obviněný přestal s orgány činnými v trestním řízení spolupracovat a policisté po dotyčném vyhlásili celostátní pátrání.

V polovině měsíce října tohoto roku policisté získali o hledané osobě nové poznatky. Zjistili, že se podezřelý skrývá v nebytových prostorech v Praze 6. Jednalo se o prostory bývalých veřejných záchodků umístěné v suterénu, pod vozovkou, mezi ulicemi Václavkova a Dejvická. Podezřelý muž si zde zřídil úkryt i varnu, svedl si do těchto míst elektřinu i vodu. Upravil příbytek. Policisté v těchto místech monitorovali pohyb dealerů drog, kteří tomuto zkušenému vařiči přinášeli chemický materiál, z něhož dotyčný následně vyráběl pervitin „dobré“ kvality. Uvařenou omamnou a psychotropní látku jim poté předával, část si však ponechával pro svoji potřebu, případně ji po jednotlivých dávkách prodával svým dlouhodobým zákazníkům. 

Jedenáctého listopadu byl hledaný osmatřicetiletý muž zadržen, při prohlídce nebytových prostor byla zajištěna varna, chemický materiál a jednotlivé dávky omamné a psychotropní látky – pervitinu, připravené k prodeji. Prošetřování podezřelých aktivit obviněného pokračuje, policejní komisař jej trestně stíhá vazebně.  

kpt. Bc. iva Knolová 16.11. 2009         

vytisknout  e-mailem