Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vánoční svátky pohledem policie

KARLOVARSKÝ KRAJ – Služba ve dne v noci. 

Zhruba 400 policistů karlovarské policie trávilo Štědrý den či Boží hod ve službě. Policisté obvodních oddělení střežili bezpečí občanů a jejich majetek, dopravní policisté dohlíželi nad bezpečností silničního provozu, kriminalisté řešili nápad trestné činnosti, policisté cizinecké policie kontrolovali místa výskytů drog a cizinců v pohraniční a operační důstojníci zajišťovali kontakt s veřejností a rychlost zásahů motorizovaných hlídek na volání občanů o pomoc.

Na Štědrý den a Boží hod vyjely policejní hlídky na 112 zákroků na žádost občanů, z toho v 9 případech šlo o dopravní nehody. Celkem bylo spácháno 17 trestných činů, mezi nimi například útok na policistu, odcizení vozidla a několik vloupání do objektů. Nejzávažnější bylo vloupání do firmy, kde došlo k odcizením trezoru s finanční hotovostí a střelnou zbraní.

Policisté řešili i řadu opilých řidičů či lidí, kteří řídili svá vozidla i přesto, že byly v zákazu řízení. Dokonce zajistili ï muže, který ujel od benzínové pumpy bez placení.

Také bylo během těchto svátků vyhlášeno pátrání po 3 pohřešovaných osobách a zadržen jeden pachatel trestné činnosti v celostátním pátrání.

Celkově pak policisté hodnotí tyto dva sváteční dny jako klidné a pohodové.

nprap. Kateřina Krejčí

26. 12. 2014

vytisknout  e-mailem