Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vánoční případy

KARLOVARSKÝ KRAJ - Služba ve dne v noci 

Policisté v Karlovarském kraji zajišťovali bezpečí našich občanů o Vánocích jako každý všední den. Ve dne i v noci sloužily desítky policistů v ulicích, na výjezdy k případům byly na pracovištích připraveny výjezdové skupiny kriminální policie i dopravních nehod. Za Štědrý den a následující dva svátky policisté na linku 158 přijali 184 žádostí občanů o pomoc, zasahovali u dvou ozbrojených loupeží, zakročovali proti pachatelům dalších trestných činů a vyšetřovali smrt neznámého muže přejetého vlakem. Co se týká majetkového charakteru řešili policisté 24 případů, 23 drobných krádeží, konflikty mezi občany a také jsme pátrali po pohřešovaném dítěti. Dvě osoby byly dodány k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici a zadrženo bylo 6 podnapilých řidičů a jeden řidič pod vlivem drog. Dopravní policisté vyjeli celkem k 15 dopravním nehodám. Na první svátek vánoční policejní pes na Toužimsku sledoval stopu pachatele krádeže kabelů více než 4 km v krajně nepříznivém počasí a ukončil ji zadržením pachatele.
 
Po neznámém pachateli, který za pomoci násilí vnikl do prostor chaty v Horním Slavkově pátrají policisté. Pachatel vnikl dovnitř, prostory prohledal a odcizil velké bourací a vrtací kladivo, elektrický hoblík a mimo jiné i radiopřehrávač s CD. Celková škoda je 39 000 Kč.
 
Další případ řešili i policisté v Dolním Žďáru, kdy zatím neznámý pachatel poškodil zámek víčka od palivové nádrže nákladního vozidla a z ní odčerpal cca 300 litrů motorové nafty v hodnotě 10 800 Kč. O několik metrů dál odčerpal cca 200 litrů motorové nafty v hodnotě 7 200 Kč. Policisté po něm nyní pátrají.
 
 Na Štědrý den řešili policisté i alkohol v dopravě. Pětatřicetiletý řidič, ačkoliv si byl plně vědom, že po předchozím požití alkoholického nápoje není plně schopen řídit motorové vozidlo, usedl za volant osobního automobilu Opel a řídil v ulici  Jáchymovská v Ostrově ve směru Jáchymov - centrum Ostrov. Před kruhovým objezdem v Ostrově nepřizpůsobil rychlost stavu komunikace - mokrý povrch, dostal smyk a narazil do dopravní značky. Dechová zkouška přístrojem Dräger ukázala 3,2 promile. Lustrací policisté dále zjistili, že dotyčný muž nevlastní a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Na vozidle měl muž navíc zimní pneu bez dostatečné hloubky dezénu. Škoda je 20 000 Kč a trestu se řidič jistě nevyhne.
 
V několika případech policisté zachraňovali i životy.
Na linku 158 přišlo oznámení, že v Ostrově v Májové ulici bezvládně leží muž na zemi. Policisté zjistili, že je muž opilý, po krátké chvíli ho rozchodili a dovedli domů.
Další oznámení se týkalo muže na zemi na schodišti před Vřídlem. Po příjezdu policisté zjistili, že se muži udělalo špatně a ihned zavolali RZS.
 
Na linku 158 volala žena, že její přítel chce spáchat sebevraždu. Přes internet jí sdělil, že se chce oběsit. Policistům se podařilo zjistit kontakt na muže a po rozhovoru s policistou – operačním důstojníkem – muž od úmyslu spáchat sebevraždu upustil, počkal na příjezd PČR a RZS. Byl odvezen na psychiatrii vzhledem k jeho stavu.
 
mjr. Mgr. Andrea Kávová
27.12.2011

 

vytisknout  e-mailem