Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vánoční nehodovost

PELHŘIMOVSKO: Svátky na silnicích téměř bez nehod  

Letošní vánoční pohoda se usídlila i na pelhřimovských sinicích. Na Štědrý den a na Boží hod jsme nevyjížděli k žádné nehodě. Během druhého vánočního svátku se staly dvě nehody.
 
Řetězová nehoda
V pondělí 26. prosince vyjížděli policisté ze Skupiny dopravních nehod k nehodě tří vozidel na silnici I/34 ve směru Humpolec - Pelhřimov.
Řidič vozidla Škoda Felicia jel z Humpolece směrem na Pelhřimov. Během jízdy ladil rádio a plně se nevěnoval provozu na silnici. Přehlédl před ním zpomalující vozidlo Peugeot 306 a narazil do něho. Následně bylo vozidlo Peugeot 306 nárazem odraženo vpřed, kde narazilo do zadní části osobního vozidla Škoda Octavia, jehož řidič zpomalil jízdu vozidla v důsledku vzniklé situace na pozemní komunikace. Během nehody nebyly zraněny osoby. Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 95 tisíc korun.
 
Střet se zvěří
V pondělí v podvečer jel řidič vozidla Ford Fusion ve směru od Strměch na Olešnou. Náhle mu do jízdní dráhy vběhla srna. Došlo ke střetu, při kterém na vozidle vznikla škoda ve výši nejméně 63 tisíc korun. Srna na místě dopravní nehody nebyla nalezena.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
27. prosince 2011
 

vytisknout  e-mailem