Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vánoční krádež se mu nevyplatila

LOUNSKO - Policisté zloděje odhalili; Zašel si pro alkohol na oslavu, platit ale nemínil. 

Přímo na Štědrý den přijali žatečtí policisté na lince 158 oznámení o krádeži, ke které došlo před půl druhou odpoledne v budově hlavního nádraží v Žatci. Devětašedesátiletého muže čekajícího na příjezd vlaku, měl okrást neznámý mladý muž, který si k němu přisedl na lavičku a dal se s ním do řeči. Po chvíli si senior odskočil na toaletu, kde si v chodbičce odložil věci. Tam za ním vešel zmíněný muž, v mžiku mu z tašky sebral ledvinku a utekl. Poškozený tak spolu s ledvinkou přišel o různé osobní a jiné doklady, platební kartu a finanční hotovost ve výši 150 korun.

Na základě přijatého oznámení se policisté pustili do práce. Šetřením a vyhodnocením zajištěných důkazů se jim podařilo odhalit totožnost neznámého, který ledvinku i s dalšími věcmi odcizil. Je jím 28letý muž s bohatou trestní minulostí, žijící momentálně v Mostě. Ten se ke krádeži přiznal a na omluvu uvedl, že byl rozhozený z Vánoc, a že byl sám v cizím městě a bez peněz.

V pondělí žatečtí policisté tomuto recidivistovi sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud by mohl dotyčného, který opustil brány věznice vloni v květnu, právě s ohledem na jeho předchozí odsouzení za krádež poslat do vězení až na tři roky.

Zašel si pro alkohol na oslavu, platit ale nemínil

Pro alkohol na silvestrovskou oslavu si do supermarketu v Lounech zašel na Silvestra v podvečer 27letý muž. Vybavil se batohem, do kterého na prodejně schoval dvě láhve brandy a prošel prostorem pokladen bez zaplacení. Daleko se však nedostal, za pokladnami ho zastavili pracovníci ostrahy a vyzvali ho k ukázání batohu. Muž se dal na útěk, ale přitom upadl a jednu z lahví rozbil. Místo vydařené oslavy si tak pro něj přijeli policisté, kteří ho zajistili.

Minulý týden si muž od lounských policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Za něj mu hrozí až tříleté odnětí svobody. Dotyčný se totiž nepoučil a kradl i přesto, že teprve v březnu loňského roku byl propuštěn z výkonu tříletého trestu, který mu soud dříve uložil také kvůli krádeži.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 11. ledna 2022

vytisknout  e-mailem