Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vánoční jízda

LITOMĚŘICKO – Za volantem přes zákaz… 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 23letá žena, která usedla za volant vozu, ačkoliv to má zakázané pravomocným rozhodnutím. Na Štědrý den jí v Lovosicích zastavili policisté, kteří zjistili, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Porušením zákonů se bude zabývat soud, od kterého může nezodpovědná řidička odejít až s dvouletým trestem odnětí svobody.

Přišla o kabelku

Na 1. svátek vánoční nebude v dobrém vzpomínat mladá žena, která se šla pobavit do jedné z litoměřických restaurací. Odložila si zde svou kabelku s penězi a osobními doklady a nevěnovala jí patřičnou pozornost. Nestřeženého okamžiku využil neznámý lapka, který si kabelku nepozorovaně přivlastnil. Poškozená vyčíslila škodu na více než 4 tisíce korun. Po pachateli a odcizených věcech nyní policisté pátrají.

Auto není trezor

Na 1. svátek vánoční se do vozidla zaparkovaného na odstavné ploše nedaleko obce Miřejovice vloupal neznámý pachatel. Po rozbití skleněné výplně okénka z auta odnesl peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon a další osobní věci za více než 9 tisíc korun. Další 4 tisíce korun bude muset poškozený zaplatit za opravu rozbitého okénka. Případ prověřujeme jako trestný čin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Vandal poškrábal vozidlo

Během vánočních svátků poničil neznámý vandal vozidlo zaparkované na jedné z litoměřických ulic, kdy nezjištěným předmětem poškrábal lak karoserie vozu. Škoda je předběžně odhadnuta na 5 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Litoměřice, 27. 12. 2017, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem