Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vánoční hvězdy pro seniory

OLOMOUCKÝ KRAJ - Téměř dvě stovky vánočních hvězd dnes dostali jako dárek senioři na Olomoucku. 

Téměř dvě stovky vánočních hvězd darovali v úterý 27. listopadu 2018 policisté a občanští zaměstnanci seniorům v domovech pro seniory na Olomoucku, konkrétně ve Chválkovicích, Hrubé Vodě a Vésce. Stejně jako v předchozích letech i letos využili možnosti potěšit občany v těchto zařízeních v předvánočním čase darovanou květinou, která je považována za symbol nadcházejících vánočních svátků. Při této příležitosti mohli senioři s policisty i podiskutovat o svých každodenních starostech i radostech. Na závěr si všichni vzájemně popřáli příjemné prožití nejkrásnějších svátků v roce.

Tato dobročinná tradice byla odstartována v roce 2016, a setkala se s velkým úspěchem, neboť darovaná kytička dokázala zahřát u srdce mnohdy osamělé klienty, kteří zde tráví i celé vánoční svátky. Akce proběhla ve velmi emotivní atmosféře a neobešla se bez uroněných slz dojetí.

Darování vánočních hvězd nebylo však to jediné, čím policisté a zaměstnanci mohli přispět na dobrou věc. Již samotným nákupem květin se zapojili do charitativní sbírky určené na pomoc v boji s leukémií dětským pacientům hematoonkologického oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci. Sbírku od roku 2014 každoročně organizuje nadace Šance a již několik let se do ní zapojují také policisté a občanští zaměstnanci v Olomouckém kraji.

Zakoupené květiny si mohli ponechat nebo měli příležitost je dále věnovat právě seniorům ve vytipovaných zařízeních. V letošním roce se nákupem vánočních hvězd podařilo získat částku bezmála 65 tisíc korun. Tyto peníze budou tak jako v předchozích letech využity na humanizaci hematoonkologického oddělení, na sociální pomoc rodinám či na financování rekondičních pobytů malých pacientů po léčbě. Celkový počet darovaných vánočních hvězd v celém Olomouckém kraji se vyšplhal na téměř tři stovky kusů. Zbývající květiny budou průběžně darovány do vybraných zařízení na Přerovsku, Jesenicku a Šumpersku.

pprap. Mgr. Lenka Vanková
27. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem