Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vánoční hvězda 2019

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté darovali vánoční hvězdy seniorům. 

Ve čtvrtek navštívili policisté domovy pro seniory ve Šternberku, v Dolní Sukolomi a ve Velké Bystřici a rovněž klienty v Hospici na Svatém Kopečku. A nedorazili za nimi s prázdnou, neboť jim přivezli dárek v podobě vánočních hvězd, které se jim rozhodli věnovat policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Touto květinou, která je považována za symbol nadcházejících vánočních svátků, měli v úmyslu je především potěšit a zpříjemnit jim období adventu.

Zmíněnou dobročinnou tradici jsme odstartovali v roce 2016, a každým rokem se setkává s velmi pozitivními ohlasy, neboť darovaná kytička vždy dokáže zahřát u srdce mnohdy osamělé klienty, kteří zde tráví i celé vánoční svátky. Akce proběhla ve velmi emotivní atmosféře a neobešla se bez uroněných slz dojetí.

Při této příležitosti měli senioři s policisty možnost podiskutovat nejen o svých každodenních starostech i radostech, ale také se dozvěděli informace z oblasti jejich osobní bezpečnosti a prevence před kriminalitou. Na závěr si všichni vzájemně popřáli příjemné prožití nejkrásnějších svátků v roce.

Darování vánočních hvězd nebylo však to jediné, čím Policie ČR mohla přispět na dobrou věc. Již samotným nákupem květin se policisté i občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zapojili do charitativní sbírky, která je určena na pomoc nemocným dětem v boji s leukémií, které se léčí na hematoonkologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci. Sbírku od roku 2014 každoročně organizuje nadace Šance a již několik let se do ní zapojují také policisté a občanští zaměstnanci v Olomouckém kraji. Zakoupené květiny si pak mohli ponechat nebo měli příležitost je dále věnovat právě seniorům ve vytypovaných zařízeních. V letošním roce se nákupem vánočních hvězd podařilo získat částku bezmála 64 tisíc korun. Tyto peníze budou tak jako v předchozích letech využity na humanizaci hematoonkologického oddělení, na sociální pomoc rodinám či na financování rekondičních pobytů malých pacientů po léčbě. Celkový počet darovaných vánočních hvězd v celém Olomouckém kraji se vyšplhal na téměř tři stovky kusů, tyto budou průběžně darovány také do vybraných zařízení na Přerovsku, Jesenicku a Šumpersku.

por. Mgr. Lenka Vanková
29. 11. 2019

Odkazy do noveho okna

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda 

Detailní náhled

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda 

Detailní náhled

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda 

Detailní náhled

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda 

Detailní náhled

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda 

Detailní náhled

Vánoční hvězda

Vánoční hvězda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem