Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vánoční diskotékové násilí

HODONÍNSKO: Mutěnice byly svědkem několika napadení. 

Že by měly být Vánoce svátky pokoje a míru si zřejmě nemyslí několik mladých lidí, jejichž vášně museli krotit policisté. Všechny zde zmiňované události se přitom odehrály v jedné obci, a to v Mutěnicích o místní diskotéky nebo blízkém okolí.

V noci na Štědrý den přitom museli policisté v Mutěnicích zasahovat hned třikrát. Ještě před půlnocí řešili napadení, kdy neznámý pachatel na diskotéce udeřil tzv. hlavičkou šestnáctiletého mladíka do obličeje. Tím mu způsobil otok v okolí pravého oka.

Další napadení se odehrálo krátce po půlnoci rovněž na zdejší diskotéce. Pětadvacetiletý muž nejprve slovně napadl dvaadvacetiletého protivníka a poté ho udeřil pěstí do obličeje. Napadený muž při útoku utrpěl tržnou ránu na ústech.

Mnohem závažnější útok, který může skončit obviněním z trestného činu, se odehrál dvě hodiny po půlnoci.  Tři neznámí pachatelé fyzicky napadli devatenáctiletého mladíka. Jeden z pachatelů jej povalil na zem a poté ho společně kopali do obličeje, čímž mu způsobili mnohačetné zranění obličejové části hlavy.

Další incident s policejní asistencí se před diskotékou odehrál o dva dny později. Celou situaci zde museli krotit několik přivolaných policejních hlídek. Nejprve devatenáctiletý muž fyzicky napadl doposud neustanoveného poškozeného. Přitom ale strčil do sedmnáctileté dívky, která upadla na zem a přitom ji ještě kopnul do nohy. Po příjezdu první policejní hlídky jeho dvacetiletý kamarád atakoval pěstmi osmnáctiletého mladíka a způsobil mu podlitinu na čele. Vzhledem k tomu, že hrozilo to, že by podezřelí mohli v napadání pokračovat, policisté je na místě zajistili a eskortovali do policejní cely. Tam si oba slovensky mluvící útočníci, kteří navíc shodně nadýchali 1,6‰ alkoholu, pobyli až do dnešního dne.

nprap. Petr Zámečník, 27. 12. 2011

vytisknout  e-mailem