Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vánoční dar

Mřp Ostrava - 13. prosince byly dětem předány hračky 

Dne 29. listopadu 2010 byla v rámci Městského ředitelství policie Ostrava vyhlášená akce „Vánoční dar“. Organizátor, npor. Mgr. Daniel Naivert, vedoucí 4. oddělení obecné kriminality Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Ostrava (porubští kriminalisté), požádal své kolegyně a kolegy z celého Městského ředitelství Ostrava o dobrovolný finanční příspěvek pro handicapované děti, které kromě lásky a štěstí, potřebují mnoho podpory a pomoci.

Dne 13. prosince 2010 v odpoledních hodinách byly v Ústavu sociální péče, středisku Beruška, se sídlem v Ostravě - Zábřehu předány zástupcům zakoupené hračky za shromážděné finanční prostředky. Předání se zúčastnil ředitel organizace PhDr. Svatopluk Aniol, vedoucí zařízení Beruška Bc. Jana Vejlupková a organizátor akce npor. Mgr. Daniel Naivert.
Kromě zakoupených hraček děti dostaly trička z Magistrátu města Ostravy a pastelky s omalovánkou.

Děti svou radost neskrývaly, byly nadšené a  veselé ze všeho, co jsme pro ně nachystali. V průběhu akce jsme měli pro děti připravená překvapení v podobě pejsků a koní. Návštěvy policisty nprap. Plačka ze Skupiny základních kynologických činností Ostrava s jeho služebními psy, kteří pod vedením svého „pána“ ukázali co umí, děti nadchla. Por. Mgr. Heinzke ze 4. oddělení obecné kriminality ÚO SKPV Ostrava, předvedl se svým německým ovčákem Barnabáschek Black Chabet ukázky canisterapie, kdy děti si pejska pohladily a mazlily se s ním. Odvážené děti si také sáhly na zuby nebo se mimo jiné nechaly tahat po herně. Posledním překvapením byl kůň a poník, na kterých se děti mohly povozit. Komisař por. Bc. Samohýl ze 4. oddělení obecné kriminality  ÚO SKPV Ostrava, tím dětem udělal obrovskou radost.

Všem, kteří do „vánočního daru“ přispěli finančním příspěvkem, dárkem nebo dětem udělali radost ukázkou kynologie, hypologie či canisterapie patří bezesporu naše poděkování. Ostravští policisté ani v předvánočním období nezapomněli na pomoc těm nejmenším. Obdobné akce však nejsou v Ostravě výjimkou. Letos jsme zorganizovali několik akcí pro handicapované-viz. odkazy.

http://www.solokapr.cz/zivot-v-kraji/clanek/po-preventivni-akci-probehla-diskoteka.html
http://www.policie.cz/clanek/policiste-detem-924592.aspx
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-deti-se-v-laznich-skvele-bavily20100805.html
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/deti-v-nemocnici-strilely-a-hledaly-20100806.html

 

Závěrem snad už jen přání. Krásné a radostné Vánoce pro všechny děti….

                                                                                 pprap. Mgr. Vladimíra Pietraszová 
                                                                             Preventivně informační skupina Ostrava
 

vytisknout  e-mailem