Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vánoce strávil v policejní cele

Olomouc - dopadli pachatele loupežného přepadení. 

Dopadení pachatele loupežného přepadení


Dne 21. 12. 2010 v době kolem 11 hodiny došlo k loupežnému přepadení banky na ulici Dr. Beneše v Uničově. Neznámý pachatel přistoupil k přepážce pokladny a pracovnici předložil lístek s textem, kde požadoval vydání finanční hotovosti. Pachatel měl ruku zasunutou v podpaždí, což navodilo u pracovnice pocit, že má zde ukrytou zbraň a pachateli vydala finanční hotovost. Poté z místa činu odešel.
Na základě získaných poznatků z operativně pátrací činnosti a podle fotografie bylo zjištěno, že dne 22. 12. 2010 byl v rámci přestupku v dopravě kontrolován hlídkou Policie ČR, OOP Mohelnice muž podobného vzhledu. Policisté dalším šetřením zjistili, že se jedná o osmadvacetiletého muže z Uničova, kde bydlí se svoji matkou a byl před pěti měsíci propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. Podezřelého muže policisté zadrželi dne 23. 12. 2010 ve 14 hodin a převezli do policejní cely, kde strávil vánoce. Dne 25. 12. 2010 byl vzat do vazby.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupež a tímto mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let. 

por. Bc. Marie Štrbáková
 

29. 12. 2010

vytisknout  e-mailem