Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vánoce stráví ostrahou schengenské hranice

Další policisté odjeli střežit hranice do Slovinska. 

V úterý dopoledne se v areálu Policejní akademie ČR rozloučil policejní prezident s dvacítkou policistů, kteří budou minimálně do poloviny ledna působit ve Slovinsku. Na základě žádosti slovinské strany se prodloužilo nasazení českých policistů na hranicích s Chorvatskem, které začalo v druhém listopadovém týdnu.

První dvacítka policistů se po více než měsíčním působení ve Slovinsku dnes odpoledne vrátila do Čech, stejně tak jako padesát jejich kolegů působících v Maďarsku. Jejich cílem byla Policejní akademie ČR, kde je čekalo slavnostní setkání s policejním prezidentem, který jim za jejich náročnou službu poděkoval a udělil odznaky za službu v zahraničí.

„Jsem velmi rád, že se po více než měsíci opět setkáváme v Praze a mohu vám dnes osobně poděkovat za vzorné plnění služebních úkolů v zahraničí,“ uvedl brig. gen. Tomáš Tuhý.  „Věřím, že vám udělený odznak bude službu v Maďarsku a Slovinsku připomínat,“ doplnil policejní prezident.

Aktuální situace v Maďarsku nevyžaduje pokračování společné operace, ale v případě zhoršení tamní situaci není vyloučeno, že se do Maďarska policisté vrátí.

15. prosince 2015
por. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

 

Odkazy do noveho okna

příjezd1

příjezd1 

Detailní náhled

přijezd2

přijezd2 

Detailní náhled

přijezd3

přijezd3 

Detailní náhled

příjezd4

příjezd4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem