Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vánoce na Břeclavsku

BŘECLAVSKO: Policisté nezaháleli ani o svátcích.  

Břeclavsko - Ani během vánočních svátků policisté nezaháleli. V nočních hodinách na Štědrý den se stala dopravní nehoda v Hustopečích, při které byl zraněn 22letý chodec. Stejně starý řidič osobního vozidla muže přehlédl v době, kdy přecházel na přechodu pro chodce. Zraněný chodec byl převezen do brněnské nemocnice. Kolegové u řidiče provedli odborné měření na alkohol i na drogy – oba výsledky dopadly negativně.

Nepříjemný zážitek má za sebou majitelka rodinného domku v Břeclavi, která zjistila, že na 1. svátek vánoční je někdo vykradl. Zloděj sem zamířil v odpoledních hodinách a zajímal se hlavně o finance a šperky. Uvedeným vloupáním se nyní zabývají kriminalisté.

V několika rodinách během svátků vygradovalo také rodinné soužití. Naštěstí se jednalo pouze o drobné šarvátky, které skončily v přestupkové rovině. Samozřejmě, že se našlo i pár podnapilců, kteří o sobě dávali znát především v barech a hostincích. Také u těchto případů stačila pouze asistence policie - nedošlo k žádným větším zraněním či škodám na majetku. V jednom případě však musela hlídka odvážet na protialkoholní záchytnou stanici podnapilou ženu. Ta narušovala noční klid v bytovém domě na Hustopečsku. Při provedení dechové zkoušky se nebylo čemu divit – na displeji se objevil výsledkem 3 a půl promile.

Bohužel se sváteční dny nevyhnuly ani tragické události. Výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování byla v neděli vyslána k sebevraždě. Své osobní problémy tímto rozhodnutím ukončil starší muž na Břeclavsku.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 27. prosince 2016

vytisknout  e-mailem