Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V Rájci Jestřebí řádili vandalové

BLANENSKO: Případem se intenzivně zabývají policisté. 

Několik objektů v Rájci Jestřebí se stalo terčem útoku vandalů. Od pondělních odpoledních hodin do úterý 21. února se objevili graffiti na několika objektech v ul. Jana Stříže, jednalo se např. o různá oplocení, dopravní značky, přemostění, ale také svodidla na silnici u kruhového objezdu ul. Komenského. Nezvaní umělci způsobili majitelům hmotnou škodu v předběžné výši několik tisíc korun. K majitelům poškozených oplocení se přidalo také město Rájec Jestřebí a Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, jako majitelé dalších poškozených objektů.

Policisté se vandalstvím zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až tři roky vězení.

V této souvislosti žádáme zejména obyvatele města Rájec Jestřebí, ale také náhodné svědky, pokud by přispěli k ustanovení pachatelů, aby se ozvali prostřednictvím telefonní linky 974 631 396 nebo se dostavili přímo na služebnu obvodního oddělení v Blansku,  ul. Bezručova 31, popř. kontaktovali strážníka Městské policie Rájec Jestřebí.

Jakékoliv takto získané informace k případům vandalství mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k jejich objasnění. Za spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Lenka Petrželková, 24. února 2023

Odkazy do noveho okna

2 Pošk. DZ

2 Pošk. DZ 

Detailní náhled

3 Poškozování cizí věci

3 Poškozování cizí věci 

Detailní náhled

4 Sprejerství

4 Sprejerství 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem