Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vandalové posprejovali vagón a fasádu.

KLADENSKO – Pomozte dopadnout pachatele, kteří znehodnotili posprejováním cizí majetek. 

Na linku 158 bylo oznámeno dnes 1. října 2019 krátce po čtvrté hodině, že došlo k poškození vagónu v Kladně na vlakovém nádraží. Dosud neznámý pachatel téhož dne v časovém rozmezí od půlnoci do čtvrté hodiny v depu kladenského vlakového nádraží v ulici Milady Horákové znehodnotil posprejováním odstavený vagón různými obrazci, z jedné strany o délce 30 metrů a z druhé strany 50 metrů. Tímto svým jednáním způsobil společnosti České dráhy škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 20 000,-Kč. 

Další skutek, při kterém vandal poškodil cizí majetek byl oznámen v odpoledních hodinách dne 30. září 2019. V tomto případě pachatel posprejoval fasádu garáže v Kladně v ulici J. Kociána, a to v době od 28. do 30. září 2019. Nápisy černé barvy o velikosti 2,9 x 0,9 metrů vznikla majitelce garáže škoda ve výši 10 000,-Kč.

Kladenští policisté oba případy nyní prošetřují jako podezření z trestného činu poškození cizí věci a po pachatelích pátrají.

Policie vyzývá občany, pokud v inkriminované době v ulici M. Horákové nebo J. Kociána, spatřili pohyb podezřelé osoby, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158 a svými poznatky dopomohli při dopadení pachatelů.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
1. října  2019

vytisknout  e-mailem