Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vandalové a auta

VSETÍNSKO: Vandalové včera poničili na dvou různých místech dvě auta. 

Škodu za desítky tisíc korun napáchali včera vandalové poškrábáním laku na dvou autech. Jeden případ se stal odpoledne ve Valašském Meziříčí, druhý potom do večera ve Velkých Karlovicích.

To, že jsou auta častým terčem vandalů, dokazuje více jak sto případů v okrese Vsetín za letošní rok. Jedná se jak o případy trestných činů poškození cizí věci, tak o přestupky proti majetku. Trpí lak karoserie, zrcátka, pneumatiky i skleněné výplně. Nemálo případů je i odcizení registračních značek.

Včera přibyly dva případy vandalství a to trestné činy poškození cizí věci. První případ nahlásil odpoledne devětatřicetiletý muž z Valašského Meziříčí. Všiml si poškrábání laku firemního vozidla odstaveného v místní části Podlesí. Škrábance policisté nalezli na všech dílech karoserie vyjma střechy a dveří zavazadlového prostoru. Škoda na vozidle Volvo činí odhadem čtyři desítky tisíc korun.

Večer k obdobnému oznámení vyjížděli policisté do Velkých Karlovic. Tam neuniklo vandalovi zaparkované vozidlo Ford. Přes celou pravou stranu a kapotu motoru vedla jedna rýha až do podkladové bílé barvy. Délka rýhy dosáhla téměř čtyři a půl metru. Čtyřiapadesátiletý muž z Karlovicka odhaduje škodu na padesát tisíc korun.

Policisté nadále zjišťují informace, které by je k vandalům dovedly. Při dopadení hrozí pachatelům až roční vězení.

26. října 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem