Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vandal řádil na pouti

LIBEREC - Případem se již zabývají policisté. 

Během víkendu se v Ruprechticích konala tradiční pouť u tamní kapličky. Její konání ale zřejmě vadilo vandalovi, který o sobě dal vědět v neděli v noci. Kromě atrakcí pro děti zde nechyběl ani stánek s občerstvením. V jednom z nich vandal poškodil chladící box, který majitel opatřil řetězem. Ani ten pro něho nebyl překážkou. Z lednice vyházel veškeré uzeniny - párky, klobásy, uzené kýty -  rozházel je kolem stánku a pošlapal je. Ještě se mu "podařilo" ohnout dvířka mrazícího boxu. Tím ale vandal neskončil. Pustil se ještě do passatu, který byl zaparkovaný vedle stánku a poškodil u něho čelní sklo. Z auta vůbec nic neodcizil.
Případem se již od včerejška zabývají policisté z Ruprechtic, kteří přijeli na místo a ve spolupráci s technikem místo zadokumentovali. Rovněž provádějí vytěžování svědků a zjišťují informace, na základě který by ztotožnili vandala, který pošlapal a zničl jídlo za osm a půl tisíce korun a poškodil auto. Pokud se ho podaří vypátrat, nevyhne se obvinění z trestného činu poškozování cizí věci se škodou téměř devatenácti tisíc korun.

ZMIZELA ELEKTRONIKA Z TÝDENNÍHO STACIONÁŘE
Během víkendu se po budově týdenního stacionáře Jedličkova ústavu v Liberci pohyboval neznámý zloděj. Aniž by došlo k jakémukoliv poškození dveří či zámků, dostal se zloděj dovnitř, kde jeho kroky směřovaly do herny v 1. patře budovy. Z ní si neodnesl nic jiného, než dva monitory. Tím Jedličkově ústavu způsobil škodu za cca patnáct tisíc korun. Tato skutečnost byla policistům oznámena v neděli odpoledne. Ti se již případem intenzívně zabývají a podnikají důležité kroky k odhalení pachatele.

PODNAPILÍ ŘÍDILI AUTO
Na nedělní noc nebudou v dobrém vzpomínat dva muži, kteří se zřejmě domnívali, že je v noci nebude nikdo kontrolovat. Opak byl ale pravdou. Díky nočním kontrolám přišli policisté například v Chrastavě na muže, který řídil podnapilý. Krátce před druhou hodinou v noci ho policisté zastavili v ulici Liberecké. Policistům se hned doznal, že pil, což potvrdila i orientační dechová zkouška. Při ní nadýchal 1,21 promile alkoholu. Krom toho, že mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu, mu také ve zkráceném trestním řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podobně dopadl při silniční kontrole řidič, kterého policisté zastavili v Riegrově ulici v Liberci kolem půl třetí v noci. Policisté mu naměřili přes jednu promili. Ani tohoto nezodpovědného řidiče nemine obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

CIZINEC CHTĚL UKRÁST KOLA, JIŽ JE OBVINĚN
Z trestného činu krádeže ve stadiu pokusu byl o víkendu obviněn 24 letý cizinec. Ten se v sobotu v noci pohyboval v rekreačním areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou. Poblíž budovy Jachtingklubu bylo zaparkované auto, které mělo na zadním nosiči připevněná dvě jízdní kola, jejichž hodnota byla kolem pětadvaceti tisíc korun. Přes zámek se však nedokázal ke kolům dostat a když zjistil, že si je neodveze, odmontoval z nich alespoň sedla, a to i se sedlovými tyčemi, LED osvětlení, lis na řetěz a cyklistické nářadí. Po zjištění této události se poškození obrátili na policisty, kteří na místo přijeli a rovněž i policejní psovod. Pes pátral po okolí a našel věci, které zloděj z jízdních kol odmontoval. Ještě téže noci policisté zadrželi i mladého cizince, který se měl krádeže dopustit. Tomu po provedení výslechu sdělili obvinění z trestného činu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Hrádečtí policisté ale také pátrají po zatím neznámém zloději, který se v noci z pátka na sobotu vloupal do dvou rekreačních chatek na Kristýně. Ten z chatek ubytovaných cizinců odcizil věci za téměř 37 tisíc korun. Událost oznámili okradení cizinci policistům v sobotu ráno.  Na místo byl přizván policejní technik, který vše zadokumentoval. Policisté  nyní na základě trestního oznámení, které podali okradení cizinci, provádějí šetření, které by vedlo k odhalení nočního zloděje.


Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem