Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandal posprejoval oplocení kostela

LOUNSKO - Totožnost muže policisté už znají; Auto si vzal bez vědomí majitele; Opilá řidička v Podbořanech. 

Druhý lednový týden přijali policisté oznámení o tom, že v obci na Podbořansku neznámý vandal posprejoval zděné oplocení kostela. Na místě bylo zjištěno, že zeď je přibližně v délce čtyřiceti metrů postříkána různými obrazci a nápisy, a to i vulgárními.

Policisté provedli šetření, kterým zjistili, že tvůrcem nápisů a obrazců by mohl být místní 21letý mladík. Ten se k posprejování zdi přiznal a začátkem února si převzal sdělení podezření z trestného činu poškození cizí věci. Za jeho spáchání hrozí podle zákona v krajním případě i trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Auto si vzal bez vědomí majitele

Odnětí svobody až na dva roky nebo zákaz činnosti hrozí 19letému mladíkovi z Lounska. Minulý čtvrtek v pozdních večerních hodinách řídil dotyčný v Lounech vozidlo značky Renault, když ho stavěla policejní hlídka. Té při kontrole nepředložil žádné doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Dechová zkouška u něho navíc odhalila užití alkoholu, nadýchal hodnoty přes 1,5 promile.

Policisté zjistili, že řidič navíc užíval vozidlo, které není jeho, a které si vzal z areálu jedné společnosti, u které pracuje, bez vědomí majitele. Muže tedy zadrželi a vozidlo vrátili oprávněné osobě.

Jednání mladého provinilce, který se při výslechu přiznal a uvedl, že se chtěl jenom projet, řeší policisté ve zkráceném přípravném řízení. Sdělili mu podezření z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Opilá řidička v Podbořanech

V pátek večer zastavila policejní hlídka v ulici Kadaňská v Podbořanech osobní motorové vozidlo, které řídila 28letá žena. Řidička se na výzvu policistů podrobila dechovým zkouškám, které ukázaly hodnoty přes 1,7 promile alkoholu. Jako důsledek tohoto počínání jí dnes podbořanští policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 9. února 2021

vytisknout  e-mailem