Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Valentýnské pondělí na Rychnovsku

Přestupky v dopravě, drobné krádeže  

V pondělí, kdy si mnozí den zpříjemnili různými aktivitami spojenými se svátkem zamilovaných, svatým Valentýnem, policisté na Rychnovsku nezaháleli.
 
DOPRAVA
V pondělí ráno na svátek svatého Valentýna  Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou vyjížděla do Opočna k dopravní nehodě. Jak se ukázalo, šlo o řetězovou nehodu hned čtyř osobních vozidel. Událost si nevyžádala žádná zranění.   Po více než dvou hodinách byla komunikace bez omezení opět průjezdná.
V rámci silničních kontrol odhalily policejní hlídky řadu přestupků v dopravě.  Obcí Lokot u Rychnova nad Kněžnou projížděl v pondělí odpoledne řidič s osobním vozidlem.  Plynovému pedálu ale neslevil, i když maximálně povolená rychlost právě v obcích je stanovena zákonem na 50 kilometrů v hodině.  Policisté Dopravního inspektorátu Rychnov nad Kněžnou zběsilou jízdu šoféra zaznamenali radarem. Muž za volantem projížděl obcí 90kilometrovou rychlostí.
Další hříšník, který uvízl v síti silničních kontrol, policistům předložil nevyhovující lékárničku. I přes rozsáhlou kampaň ohledně obsahu autolékáren, muž měl ve svém voze stále lékárničku staršího data s chybějícími materiály pro záchranu lidských životů. Někteří řidiči se vydali na své cesty, a to i přes neodpovídající technický stav jejich vozidel. Jednalo se například o sjeté zadní pneumatiky, jejichž dezén nedosáhl zákonem stanovené meze. Jiné vozidlo se pohybovalo po komunikacích s ostrými hranami. Při kontrole technického stavu se policisté setkávají i s neodpovídajícím osvětlením vozidel. Pokutě „neunikl“ řidič, který vjel do ulice, která je označená zákazovou a příkazovou značkou zákaz vjezdu.  Policejní hlídka zastavila v pondělí na Valentýna řidiče, který jel bez dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla.   
 
TRESTNÁ ČINNOST
KRÁDEŽE - Na policii se v pondělí obrátil majitel objektu v Dobrušce, kterému zloděj postupně „ošesal“ budovu o 2,5 metru měděného plechování podezdívky a jedno měděné koleno z okapového svodu.
V dalším případu se podařilo odhalit muže, podezřelého z krádež kola, které odcizil z garáže na Dobrušsku.
 
OBČANSKÉ NESHODY - Na kostelecké „muže zákona“ se v pondělí obrátil majitel bytu, který řeší potíže s nájemníky. Ti mu nehradí dohodnuté nájemné, ale navíc nešetří zařízení bytu. Zničili podlahu, topení a další vybavení.

LINKA 158 - Operační důstojníci na tísňové lince 158 přijali během valentýnských čtyřiadvaceti hodin 29 telefonátů. Sedmnáct z nich souviselo s policejní prací.
v podvečer přijali operační důstojníci na lince 158 oznámení o pohybu neznámých osob v areálu bývalé vamberské masny. Na místo okamžitě vyjela hlídka policistů z Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Volající měl obavy, aby osoby v areálu nekradly. Muži zákona na uvedeném místě žádné cizí lidi nezastihli. S majitelem areálu vše prohlédli a zjistili, že se tu nic neztratilo.
Na základě telefonátu na tísňovou linku krátce po sedmé hodině večerní vyslal operační důstojník  týnišťské policisty do jedné domácnosti na Borohrádecku. V bytě mělo dojít k vzájemnému napadení dvou mužů. Policejní hlídka na místě zjistila, že konflikt obou aktérů se odehrál na slovní úrovni. K fyzickému napadení nedošlo.
 
pprap. Šárka Ehlová
15. února 2011

vytisknout  e-mailem