Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

XVIII. Valašský autosalon ve Vsetíně

VSETÍN: Prezentace policie přilákala spoustu návštěvníků.  

Od pátku 11. května do neděle 13. května proběhl na zimním stadionu ve Vsetíně XVIII. Valašský autosalon. Mezi několika desítkami prezentovaných vozidel různých značek, nechyběly ani dopravní prostředky, které užívá Policie ČR.
 
Na Valašském autosalonu jsme z policejních služebních dopravních prostředků návštěvníkům předvedli motocykl Yamaha a dále VW transportér, který je speciální úpravou a výbavou předurčen krizovým situacím, jako jsou například povodně. Je to vlastně mobilní kancelář vybavená veškerou technikou. Na autosalonu si mohli návštěvníci prohlédnout interiér tohoto vozidla a ti malí měli možnost si v policejním autě vymalovat obrázek. Na výstavě jsme veřejnosti představili i nový VW Passat, který je vybaven radarem schopným dynamicky i staticky měřit rychlost vozidel jedoucích ve stejném směru i v protisměru. Dále je vozidlo vybaveno evidencemi vozů, po kterých policie pátrá. Mimo prohlídky zmíněných dopravních prostředků si mohla veřejnost vyzkoušet střelbu na laserové střelnici, o kterou byl skutečně velký zájem nejen ze strany dětí, ale i dospělých. Spousta návštěvníků se zastavovala u skleněné vitríny se soukromou sbírkou modelů policejních vozidel vedoucího Územního odboru Vsetín plk. Mgr. Bohdana Varyše, který zmenšeniny policejních aut sbírá už deset let. Byl s námi i krajský koordinátor Besipu Zdeněk Patík, který veřejnosti poskytoval rady týkající se bezpečnosti v silničním provozu. Malí návštěvníci si mohli vyplnit dopravní test, za který získali odměnu ve formě užitečného reflexního doplňku.  
 
Na místě určeném na Valašském autosalonu pro policii, se zastavovalo hodně návštěvníků, kteří se zájmem naše vystavené dopravní prostředky, ale i další prezentované věci prohlíželi a měli spoustu dotazů, které jim ochotně zodpověděli policisté z dopravního inspektorátu nebo preventivně informační skupiny. 
 
 
 
13. května 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem