Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Valašské záření z pohledu policie

VSETÍNSKO: Na klidný průběh akce dohlíželi policisté i strážníci. 

Letošní Valašské záření probíhající ve Vsetíně v pátek a sobotu se obešlo bez závažnějších prohřešků. Na veřejný pořádek a klidný průběh akce dohlíželi ve spolupráci policisté Policie České republiky se strážníky Městské policie Vsetín.
 
Na hladký průběh Valašského záření ve Vsetíně v pátek a sobotu dohlíželo několik desítek policistů a městských strážníků. K dispozici byl i služební psovod se psem. Kulturní akce proběhla bez závažnějšího incidentu narušení veřejného pořádku. Většina skutků, které policisté a strážníci řešili, byly přestupky. Z pěti přestupků proti veřejnému pořádku byl jeden oznámen ke správnímu orgánu, ostatní vyřešili policisté udělením blokové pokuty. Policisté zjistili i třináct přestupků v dopravě a z těchto přestupků dva oznámili a ostatní řešili v blokovém řízení. V dopravě policisté zjistili také dva řidiče pod vlivem alkoholu. Jelikož se jednalo o naměřené hodnoty vyšší jak jedna promile, zahájili úkony trestního řízení pro spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Městští strážníci k tomu řešili tři přestupky, kdy podal někdo osobám mladším osmnácti let alkohol. Tyto přestupky oznámili ke správnímu orgánu. Během Valašského záření policisté zjistili i dvě osoby, po kterých bylo vedeno pátrání.
 
V době konání této kulturní akce proběhlo v sobotu i hokejové utkání na vsetínském zimním stadionu. I tato událost proběhla hladce.
 
14. září 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem