Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Valašské záření očima policie

VSETÍNSKO: Policisté zajišťovali kildný průběh akce. 

Ve Vsetíně proběhlo uplynulý víkend tradiční Valašské záření. Na očekávanou návštěvu se připravili i vsetínští policisté.
 
Od pátečního odpoledne do nedělního rána se tři desítky vsetínským policistů prostřídalo v zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu v souvislosti s probíhajícím Valašským zářením ve Vsetíně. Ne vždy bylo vše v pořádku. Hlavně při kontrole řidičů odjíždějících ze Vsetína měli policisté co řešit. Třicet přestupků řešili u řidičů na místě udělením blokové pokuty, dva řidiče oznámili ke správnímu orgánu. Zjistili i pět opilých cyklistů, kdy se dechové zkoušky u cyklistů pohybovaly v rozsahu od 0,58 promile do 2,09 promile.
Při účasti velkých počtů lidí, si musí na své věci lidé dávat pozor. Na svou neopatrnost doplatila šestadvacetiletá žena ze Vsetína. Při telefonování v sobotu večer v centru Vsetína na chvíli pustila svůj batoh z dohledu. To stačilo pachateli, aby se batohu zmocnil a získal tímto asi tisícovku v hotovosti a mobilní telefon. Majitelce batohu ještě připravil starosti s vyřízením nových dokladů, které měla v batohu uložené.
Jediné zásadnější narušení veřejného pořádku řešili policisté v sobotu po desáté hodině večerní. Zde policisté prováděli kontrolu vozidla, kdy je bezdůvodně začal verbálně napadat kolemjdoucí mladík a to i užitím vulgárních výrazů. Jelikož mladík s policisty nespolupracoval a nechtěl po výzvě prokázat policistům svou totožnost, putoval na policejní služebnu. Ani zde se jeho chování nezlepšilo. Policisté zjistili, že se jedná o devatenáctiletého muže ze Vsetínska a protože byl silně podnapilý, putoval nejprve na vyšetření k lékaři a poté na záchytku. Kromě poplatků za pobyt v tomto zařízení hrozí muži ještě pokuta za přestupky proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití.
Ke klidnému průběhu této akce přispěla i dobrá spolupráce s městskou policií a pořadateli.
 
9. září 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem