Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

V zákazu řízení způsobil nehodu a ujel

SOKOLOVSKO – Navíc ve vozidle, které užíval bez souhlasu majitele. 

Osmačtyřicetiletý cizinec měl v úterý 28. prosince letošního roku krátce po deváté hodině dopolední jako řidič osobního automobilu značky Kia v Kynšperku nad Ohří dostat smyk a následně při couvání narazit do zaparkovaného vozidla značky Peugeot. Poté měl okamžitě ujet, aniž by si splnil povinnosti účastníka dopravní nehody. Tímto svým jednáním měl třicetileté majitelce automobilu značky Peugeot způsobit škodu přibližně 20 tisíc korun.

O zhruba čtyři hodiny později byl poblíž Kynšperku nad Ohří zastaven a kontrolován hlídkou dopravních policistů. Kromě toho, že cizinec způsobil dopravní nehodu, tak policisté při lustraci ještě zjistili, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024. Osobní automobil značky Kia navíc cizinec užíval bez souhlasu majitele. Z těchto důvodů policisté cizince zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policisté z obvodního oddělení Sokolov – město osmačtyřicetiletému cizinci sdělili podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
30. 12. 2021

vytisknout  e-mailem