Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V úterý vykradli zloději na Zlínsku dva rodinné domy

ZLÍNSKO: Majitele obrali o více jak sto tisíc korun.  

Dvě vloupání do rodinných domků z úterý 6. 9. 2011 šetří policisté z Fryštáku a ze Zlína. Neznámí pachatelé způsobili okradeným majitelům škodu, která přesahuje sto dvacet tisíc korun.
V dopoledních hodinách se vloupal oknem neznámý pachatel do rodinného domku v obci Štípa. Sedmatřicetiletému majiteli zloděj z domu ukradl čtyři notebooky, digitální kameru, mobilní telefon a vzduchovou pistoli. Po pachateli začali okamžitě pátrat policisté z Fryštáku. Zloděje podezřívají z trestných činů poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a krádeže, za které mu hrozí až tři roky vězení.
Policisté ze zlínského obvodního oddělení šetří případ vloupání, kterého se dopustil neznámý pachatel, jenž se vloupal do rodinného domu ve Zlíně - Loukách včera mezi pátou a půl sedmou hodinou odpolední. Zloděj se dostal do domku poté, co rozbil kamenem okno. Majiteli způsobil škodu za téměř osmdesát tisíc korun. Z domu, který zloděj důkladně prohledal, ukradl deset tisíc korun, dva tisíce euro, notebook, fotoaparát, hodinky a další věci. I tomuto pachateli hrozí až tříleté vězení. Po pachateli začali policisté i se služebním psem okamžitě pátrat.
Za osm měsíců tohoto roku šetří naši policisté na Zlínsku čtyřicet devět vloupání do rodinných domů a jedenáct vloupání do bytů. Pachatelé způsobili škodu za téměř dva a půl milionu korun. V porovnání se stejným obdobím loňského roku evidujeme mírný nárůst v celkovém počtu vloupání do rodinných domů a bytů.  
 
7. září 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem